fbpx

Nemoćan SD BiH: Prihvaćena ostavka Edina Delića, ne smiju isključiti članove odmetnutog odbora iz Lukavca

1 min. za čitanje

Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine (SDBiH) održali su sjednicu Predsjedništva na kojoj je razmatrana ostavka Edina Delića na sve funkcije unutar stranke, te samoinicijativni nastup Edina Delića i dijela Gradskog odbora Lukavac SDBiH sa sarajevskom “Trojkom” koju čine Narod i pravda, Socijaldemokratska partija, Naša stranka i drugi, saopćeno je iz ove stranke.

– Ponašanje i liberizacija jedne gradske partijske organizacije, protivno je Statutu SD, kao i odluci Predsjedništva stranke da podrži skupštinsku većinu u Tuzlanskom kantonu – navodi se u saopćenju.

S tim u vezi, Predsjedništvo SD usvojilo je sljedeće zaključke:

Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine ostaju jedinstvene, ucjene i ultimatume ne prihvatamo, bez obzira od koga dolaze, prihvatamo ostavku Edina Delića uz konstataciju da smo izdani i da najoštrije osuđujemo ovakvu vrstu ponašanja, također zaduženi su zastupnici SD BiH u Skupštini TK da poštuju odluke Predsjedništva stranke.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Koji ublehasi u jednom kadru…

Gledaj Delica u ljubavnom zagrljaju sto svrsava

“…prihvatamo ostavku Edina Delića uz konstataciju da smo izdani i da najoštrije osuđujemo ovakvu vrstu ponašanja…” sve skontali samo kasno
kasno marko na kosov polje stiže