fbpx

Ne izlaziti vani: Zrak u Tuzli i Lukavcu i danas je nezdrav!

1 min. za čitanje

Nakon kratkog perioda predaha od teškog zagađenja zraka u Bosni i Hercegovini, kada su bh. građani udisali najnekvalitetniji zrak u Europi, posljednjih dana ponovo je počela nova serija zagađenja u bh. gradovima.

Zrak u Tuzli i Lukavcu i danas je opet nezdrav. Prema posljednjim mjerenjima jučer u 18 sati, indeks kvaliteta zraka u Tuzli iznosio je 168, a u Lukavcu 158.

Ovakav nezdrav zrak može izazvati brojne tegobe kod osjetljivih osoba i hroničnih bolesnika.

Moguća je pojava pojačanih simptoma i intenziteta bolesti kod osoba s bolestima srca i disajnih organa, poput astme.

Sljedeće grupe trebaju smanjiti bilo kakve vanjske fizičke aktivnosti: plućni i srčani bolesnici, trudnice, djeca i starije osobe. Produžena ili veća naprezanja tokom boravka vani trebali bi izbjegavati i svi ostali građani, jer bi mogli početi osjećati negativan utjecaj zagađenja na zdravlje.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ovdje u ovom Lukavcu se narod usmrdio više od zraka, osobito ovi usmrđeli sljedbenici Lafinaša našeg Ekologa u pokušaju…

imam brigu kako će danas buntadžije održati skup a zrak zagađen

Ne izlaziti vani! Izlazite Unutra!

BAŠ PAMETNO I INTELIGENTNO UPOZORENJE NE IZLAZITI VANI PA ŠTA VI IZ REDAKCIJE TAMO MISLITE U KUĆAMA I STANOVIMA SIGURAN ZRAK ZA DISANJE PA TO ULAZI NA VIŠE NAČINA PO KUĆAMA I STANOVIMA NPR KROZ PROZORE , RADIJATORE, VENTILACIJE, ODŽAK, KROZ ZIDOVE NARAVNO ONE ZIDOVE KOJI NEMAJU URAĐENU FASADU I STIROPOL BOLJE DA STE NAPISALI UPOZORENJE ZAGAĐEN VAZDUH SAMO SA UPOTREBOM MASKE IZLAZITI PO POTREBI VANI I SPALI BI BOLJE COOL

Danas na BUNTU građana ne bi bundoglava koji je ekspert za ekologiju i koji je imao prečeg posla nego pojaviti se pred građanima i položiti račun za lažna obećanja da će riješiti pitanje ekologije i pitke vode u Lukavcu.Nema lafinaš vremena za ekologiju on je trenutno na Ozrenu udiše čisti zrak.(Što nam se ne obratiše Adem ,Jake,Hajrudin Hodžić, Sulejman Brkić i Edo Hamzić da nam kažu kad ćemo prodisati.Ovo je danas bila predstava za budale i ublehe.