fbpx

Naša stranka Lukavac: Vrijeme je da Lukavac dobije klizalište

2 min. za čitanje

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo saopštenje Naše stranke koje objavljujemo u nastavku:

Općinski odbor Naše stranke u Lukavcu podnio je prošle godine inicijativu da se u vrijeme zimskog raspusta u trajanju od 30 dana iznajmi i postavi klizalište u gradu, na prostoru devastiranog poligona u ulici Redžepa ef. Muminhodžića ili na poligonu kod osnovne škole.

Nakon podnesene inicijative dobili su “usmeno” obrazloženje iz Općine Lukavac da Inicijativa nije prihvaćena iz razloga što sredstva nisu planirana u budžetu Općine Lukavac.

“Mi smo kao Općinski odbor Naše stranke predložili da se sredstva za iznajmljivanje i postavljanje klizališta planiraju iz pozicija novčanih kazni i naknada za korištenje građevinskog zemljišta, a određeni prihodi od klizališta bi se mogli ostvarivati i naplatom ulaznica po simboličnim cijenama”, poručuju iz Naše stranke Lukavac i dodaju:

“Građani općine Lukavac, posebno oni nastanjeni u užem dijelu gradu, u toku zimskih mjeseci nemaju mnogo prostora za sportske i rekreativne aktivnosti. Čini nam se da bi klizalište znatno oživjelo svakodnevnicu svim građanima, a posebno djeci i omladini. Time bi se i otvorio novi prostor svima onima koji zimi žele izaći iz zatvorenog prostora, baviti se sportskim aktivnostima i družiti se. Zbog toga pozivamo Općinske vlasti da reaguju, jer već kasne, i što hitnije omoguće građanima općine Lukavac klizalište, rekreaciju i druženje tokom zimskih mjeseci.”

Naša stranka je već u Gračanici uspješno realizirala inicijativu za postavljanje klizališta, koje su podržali građani i koristili isto za rekreaciju i druženje tokom zimskih mjeseci.

Podijeli ovaj članak
11 komentara
Subscribe
Notify of
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Napravite azil za onolike pse u lukavcu to je ne mogu ne mozes izvest svog psa da prosetas da te lutalice ne napadu sredite to jebalo vas klizaliste nece vam to sredit grad i uljepast

Onog dana kad uđete u OV Lukavac predlažte, do tada organizujte se gospodo. Matematika je jasna 30 ljudi puta 25 glasova je 750 glasova i imate vjećnika. Vi skupite u prosjeku po 12 glasova. Neozbiljni ste teren teren i samo teren i biće rezultata.

Klizav je to teren. Ali ako se ikada napravi klizalište kad se Lafinaš nabije na one klizaljke i počne piruete i trostruki salto mortale na ledu da izvodi- to ni Milka Babović neće moć iskomentarisat koji će do sklad pokreta da bude. O selfijima nebih ni govorio- ebo sliku svooojuuuu!HEHEHEHEHE

Poslije preambiciozno izvedenog trostrukog aksla zacinjenog piruetom, nezgodno je tresnuo na zadnjicu i pocijepao krasni crveni sakoic sa divnim tufnicama pesini boje…

Idite i napravite azil za onolike lutalice a ne klizaliste jebalo vas ono

Napravite azil za onolike pse sto su na ulicama u lukavcu jebo vas klizaliste
Preko 200 pasa i 250 ima.u lukavcu i vi i dalje ne reagujete nego pravite klizaliste

Naravno klizaliste , nista bolje nego otic malo se klizat na cistom zimskom zraku

SBB i Nacelnik vam ukradose ideju i prisvojise.

tekst copy paste sa drugog portala….

“Novost je i da je načelnik zajedno sa vijećnicima ovoga kluba pokrenuo aktivnosti na postavljanju klizališta u centru Lukavca, što će uskoro upotpuniti zimski ambijenat u našem gradu.”

Izborom Kukinog potrčka lafinaša Lukavac je dobio sankalište na kojem su nasankani naivni lukavčani.

NASA STRANKA za mene je OK ! 🙂

Vrijeme je da Lafinaš dobije Lizalište, jer onemoćale su ruke, a i nije mu do sexa izyebaste ga ovdje ovim komentarima nije mu ni do čeg!