Naša Stranka Lukavac: Riješiti zbrku s nazivima ulica i numeracijom

2 min. za čitanje

Zbog sve većeg širenja gradske zone Lukavca, javlja se problem pronalaženja tačnih adresa i brojeva na kojima se nalaze određeni stambeni, poslovni, administrativni i drugi infrastrukturni objekti. Taj problem je tim veći s obzirom na to da su nazivi pojedinih ulica u Lukavcu administrativno promijenjeni, ali bez jasno istaknutih tabli sa novim nazivima i bez jasne i precizne numeracije.

Danas smo svjedoci da osobe koje dolaze iz drugih gradova u Lukavac, kao i dostavljači, imaju velike probleme pri traženju tačnih adresa određenih objekata, a paradoksalno je da im ni sami građani Lukavca često ne mogu pomoći jer miješaju stare i nove nazive ulica. O problemima administrativnih službi i sudskih organa, i konfuziji pri pronalaženju fizičkih i pravnih lica kojima zbog neažurnosti u plaćanju obaveza, treba uručiti odgovarajuće akte na tačne adrese, da i ne govorimo.

Komisija za izmjene naziva ulica na prostoru općine Lukavac, posao u vezi s tim završila je sada već davne 2003. godine, ali se od tada na tom planu ništa nije uradilo, iako je usvojenom odlukom bilo utvrđeno da se posao označavanja i numerisanja ulica prema novim nazivima obavi najkasnije u roku od dvije godine!

S tim u vezi, Općinski odbor Naše stranke Lukavac podnio je inicijativu načelniku Općine.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Od koga je Dobro je! Jaka inicijativa, sve nas Vadi iz govana urgentno! De Ćuroviću uozbilji se Boga ti, ako nemate šta pametnije da pokrenete, nemojte se provaljivati više ovakim inicijativama. Šta je sljedeće da se ulice zovu : Ulica Braće Mosorović, Ulica Adema i Jakuba Mahovkića, Ulica dr prof Delića Edina dipl. inga rudarstva , Ulica Braće Alage i Mehmeda dipl.ingova mašinstva, Ulica Jasminke i Fuada joj Memića, Trg Lafinašovih pristalica; Ulica Tarika i naravno Teufrika?!- dje me nadje umal njih ne zaboravih- sve svijetli primjerci graditeljske patologije.