fbpx

Napušteni Watsan “zakazao” i napravio problem (VIDEO)

1 min. za čitanje

Padavine kojih smo svjedoci prethodnih dana proizrokovale su problem građanima u ulicama Kulina bana i Sarajevska. Tačnije, problem je prouzrokovao kanal koji je izgrađen u realizaciji projekta Watsan.

Kao i sve u našem gradu što nakon izgradnje biva napušteno, ista sudbina zadesila je i ovaj projekat. Iskopani kanali mjesecima nisu pregledani i očišćeni što je napravilo veliki problem stanovnicima.

Nakon malo jače kiše, koja srećom nije dugo trajala, došlo je do začepljenja muljem i krupnim otpadom, što je prouzrokovalo poplavu u Sarajevskoj ulici i ulici Kulina bana.

Inače, taj kanal je zarastao travom i šašom, a kako je urađen nije čišćen i održavan, a trebalo bi, jer su ugrožene imovine stanara, napisao je naš čitatelj.

Napominjemo da je projekt Watsan vrijedan oko 5 miliona KM, a ima za cilj stvaranje adekvatnih higijenskih uslova u gradu u oblasti vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda, te uvođenje mjera za zaštitu okoliša.

Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Oni mislili kanali ce odvodit i smece koje gradjani tu bacaju…

Bitno je da nema više poplava po Gradu.Watcan odrađuje svaku uloženu marku.Ovaj generacijski projekat može u sjenu baciti samo novi Projekat koji Delić planira .Grijanje Grada i okolnih MZ sa otpadnom materijom jedne od lukavačkih fabrika. Kapa dole profesore.

Jel taj novi degenaracijski projekat koji Delic planira kao I onaj Aqualand sto je obecao da ce bit na Ozrenu?! Hahahaha daj vise prestanite mlatit praznu slamu ba kakvi njegovi suplji projekti a pogotovo nesto sto ima veze sa vodom ili nedo Bog sa grijanjem pa lik je kompletan diletant!. Vece ste vi budale sto mu vjerujete na sve te gluposti koje Vam svake godine izmisli po jedan ” mega generacijski projekat”!!!.

Jel ti vidis coro na slici da odvodni kanal Watcan projekta je pun i odvodi povrsinske vode izvan grada.Da ga nema sve bi poplavile ulice. Kad si ti tako pametan de preracunaj koliko tona uglja ce se manje loziti u Gradu i okolnim MZ kada se realizuje realan Projekat.I koliko ce zrak biti cisci i manje plucnih bolesti…

Covjek u ovim kanalima oprao 5 miliona maraka. Nevjerovatno. U jednom gradu da postoje ovakvi otvoreni kanali nisam nigdje vidio. A prosao sam pola kantona😁.
Pokucace SIPA i na njegova vrata.
Samo vrećica i lisice na rukama.

Zalosno, gradonačelniče razocarali ste nas i na ovom polju. Cist zrak i borbu za njega koju ste obećali zanemarili smo, pitko vodu isto tako, ali nisam se nadao da cemo imati probleme i sa necim u sta ste ulozili tolike milione građanskog novca. Sta drugo reci odim SRAMOTA, neka Vas bude stid.

Kao i sve sto je na opstini urađeno polovicno , za njegova mandata. Nek se pofali bundoglav da je zavrsio i jedan zapoceti projekat..

Nevjerovatno kako je “neko ” mogao projektovati otvoreni kanal, a pogotovo ONAJ ko je odobrio realizaciju ovakve nakarade. Gdje u svijetu postoji ovakvo riješenje, da se o5voreni kadal , izvodi kroz naj ljepće parkove, pogotovo zbog toga da je otvorenog tipa. Posebno je problematično, da je kanal zaštićen , veoma skupom ogradom, koja za ovakve prilike je nedolično potrošeno mnogo novsa. Poseban problem takođe predstavlja, da postavljena ograda, ne sprečava , da se u isti ne sakuplja smeće, koje nanose vjetrovi ili nepažljivi građani. Sada se u kanalu namnožilo toliko rojevi muha i žaba, koje neprekidno krekeću, što smeta, posebno u noćnim satima.Ako tome još pridodamo., da postoji velika vjerovatnoća, da mala djeca, koja seigraju u ovakvim parkovima, završe u samom kanalu, gdje takođe ima i leševa nekih životinja, koje su slučajno dospjele u kanalu. .Ovo zaista iziskuje i ozbiljnu raspravu na OV , kako o ispravnosti Projekta, tako i o nepotrebno velikim troškovima, skupocijene ograde.

Watsan je bio pod punim kapacitetom. Jeste bilo nanosa ali sta bi bilo da je sva ona voda zavrsila na ulicama? Naslov nije baš realan

Ne možemo se baviti sa “šta bi bilo”. Ako se nešto radi treba se uraditi kako treba i do kraja. Tako možemo napisati i šta bi bilo da nemamo nikako kanalizaciju… Ha ja.