fbpx

Nakon najave premijera Halilagića: Počela sanacija dionice Šićki Brod – Lukavac (FOTO)

1 min. za čitanje

Nakon što je prošle sedmice u Sarajevu održan sastanak na temu putne deblokade Tuzlanskog kantona, između premijera Federacije BiH, Fadila Novalića, premijera Tuzlanskog kantona, Irfana Halilagića i nekoliko načelnika sa TK, isti sastav ponovo je zasijedao, ali ovaj put u Doboj Istoku.

Znači putne deblokade TK je višestruk te je iz tog razloga ovo pitanje stavljeno u sami vrh prioriteta. Premijer Halilagić nakon jednog od sastanaka najavio je sanaciju dijela M4 (Šićki Brod – Lukavac), a sanacija te dionice danas je i započela.

“U ovih nekoliko mjeseci snažan pritisak smo napravili prema odgovornim intitucijama u Sarajevu kako bi se postojeća cestovna komunikacija dovela na nivo prihvatljive. Jutros su mašine osvanule na jednoj od najlošijih dionica magistralnog puta M-4 Šićki-Lukavac, kako smo tražili pa i smjelo najavljivali. Iako smo nekoliko puta istakli da ne tražimo megalomanske i velike projekte, svakako da ne bježimo niti od dugoročnih vizija i velikih projektnih zahvata.” – kazao je kratko premijer Tuzlanskog kantona, Irfan Halilagić.

Također, Halilagiće je potvrdio da je na jučerašnjem sastanku u Doboj Istoku definirana ideja i vizija brze ceste Šićki Brod – Doboj te ubrzo najavio i konretne poteze.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Izgleda kao da se samo par cm asfalta skida i nabacuje novi . Jaka mehanizacija na slici za ovako bitnu dionicu. Za godinu dana isti problemi kao i do sada.
Zar se baš krenulo u deblokadu pred izbore?
Bit ce sigurno dosta vune i ove izborne godine:)!

Bolja je skinutog jednog sloja nego kakva je bila