fbpx

Najava: 3. Zajednički iftar na otvorenom

0 min. za čitanje

unnamed (1)Ove godine zajednički iftar će se održati u četvrtak 25.juna na platou kod zgrade mekteba ili izvorišta Bukva, a iftarsko vrijeme na taj dan je u 20 sati i 41 minutu.

Pozivaju se svi zainteresovane građane da se pridruže.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Radosti i mirisi iftara dosežu iz mojega djetinjstva, mladosti…vremena kada se sreća mjerila drugim aršinom. Aršinom merhameta, slobode i ljepote života.
Tako je bilo i ostalo u mojoj čarši'i .Čarsi‘iski red je nalag'o da mi, mlađi, uhaberimo vakat kad na džami'i kandilji zasvijetle. Godinam sam našoj , puračkoj neni, legendarnoj Ramićki, koja je doživljavana u mojoj porodici k'ö dio familije, zakuc'o na pendžer da ujagmim muštuluk .
Znam da će mi i danas , stotinama kilometara fizički udaljenom, moja duša biti tamo đe je bila i ostala. I znam , da će mi u četvrtak , na pazarni dan, neki topli južni vjetrovi donijeti selam i mirise vremena i radosti koje sa vama dijelim .
RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN, prijatelji i komšije !

Hvala puno Milenko na lijepom podsjećanju na stara vremena, nama bi bilo drago da ste i fizički sa nama u četvrtak, iskreno se nadamo da će naši gosti na čaršijskom iftaru biti i komšije pravoslavci, katolici i drugi narodi koji žive u Puračiću i okolini. Ramazan je mjesec izlječenja, mjesec oprosta i mjesec dobrih djela. Neka ovaj ramazan probudi ljudskost u nama, ojača prijateljstvo i razumjevanje prema drugima, kao i odgovornost prema sebi, porodici i prirodi koja nas okružuje.

Htjedoh,dragi moji, da vam napišem samo nekoliko riječi ,ali se pisanje oturilo pa sam memorisao tekst koji je mnogo širi od mjesta za komentar.Zato ću uskoro dopisati ono što mi u pameti i na srcu leži i što je moje gruntovano bogatstvo koje ga bez vas ne bi bilo.Jedan dio njega su i ove lijepe riječi koje ste mi napisali.

“Znam da će mi i danas , stotinama kilometara fizički udaljenom, moja duša biti tamo đe je bila i ostala. I znam , da će mi u četvrtak , na pazarni dan, neki topli južni vjetrovi donijeti selam i mirise vremena i radosti koje sa vama dijelim .
RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN, prijatelji i komšije !”

I oni meni – nema Bosne .Ima vala sve dok je insana poput gospodina Milenka Blagojevića -aferim komšija , dobro nam došo u lipom omirisan purački ramazan .