fbpx

Načelnik Delić poslao pismo i finansijsku pomoć građanima Petrinje

1 min. za čitanje

Načelnik Općine Lukavac Edin Delić potpisao je odluku kojom se izdvajaju novčana sredstva u iznosu od 5.000KM za pomoć gradu Petrinja u sanaciji posljedica uzrokovanih zemljotresom.

Hrvatsku je, podsjetimo, u utorak pogodio razoran zemljotres jačine 6,2 stepena po Rihteru. Epicentar je bio u okolini Petrinje i Siska, a stradalo je najmanje sedmoro ljudi. Petrinja je najvećim dijelom razrušena, a velika je šteta i u Sisku.

Delić je danas uputio pismo gradonačelniku i građanima Petrinje da je općina Lukavac spremna da pomogne.

Izražamo suosjećanje sa porodicama nastradalih kao i sa građanima Grada Petrinja i čitave Republike Hrvatske. Želimo da znate da Vam stojimo na raspolaganju i da smo spremni, ukoliko se ukaže potreba, hitno djelovati i pridružiti vam se u pružanju pomoći.”, napisao je Delić u pismo upućenom gradonačelniku i građanima Grada Petrinja.

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ispravka. Nije Delić poslao nego Lukavac i Lukavčani. Osim ako Delić nije iz svog dzepa to izvalio. U tom slučaju OK. Do tada, Delić i niti jedan drugi političar ni iz koje stranke nemaju ništa svoje u budzetu i ne vladaju ničim nego su obični službenici u službi GRAĐANA a novac kojim raspolažu pripada poreskim obveznicima. DA REZIMIRAM: HVALA LUKAVČANIMA. Podrška za HR susjede.

I hrvati su nama dijelili pomoc u pandemiji. Ali samo ovima sa putovnicama.

Svaka cast.

A nema para za narodnu kuhinju u Lukavcu…?!

Bravo nacelnice,nema te boljeg nadaleko.

Cime ces pomoci jado jadni?
Ne znas Petrinju ni na karti pronaci.
Samo reci cije su pare kojim se rasipas?

Al je galantaj ovaj “gospodin” kada je rijec o narodnim parama