fbpx

Na raskrsnici u Puračiću postavljena nadzorna kamera

2 min. za čitanje

U blizini raskrsnice u Puračiću instalirana je nadzorna kamera, koja je probudila radoznalost i interesovanje kod građana, posebno vozača.

Obzirom da je bilo nekoliko upita od strane čitatelja, pokušali smo saznati o čemu se radi, a prema informacijama do kojih smo došli uz pomoć kolega iz Studija D, u pitanju je nadzorni sistem “Sparta” a instaliranje su radili radnici preduzeća MIBO komunikacije iz Sarajeva.

Kako saznajemo, na više lokacija na području TK trenutno se vrši instaliranje slične opreme koja će biti uvezana u jedan moderni informacioni sistem tzv. “Sparta”

Ovim sistemom nastoji se stati u kraj nesavjesnim vozačima koji se usude voziti neregistrirani automobil, a koji su se do sada često “provlačili” među ostalim učesnicima u saobraćaju i prolazili nekažnjeno.

Sistem SPARTA spada u red najsofisticiranijih mobilnih sistema za čitanje registarskih oznaka u vožnji.

Ovaj sistem nudi mogućnost prepoznavanje vozila koje nije registrirano, kao i vozila sa ranije počinjenim saobraćajnim prekršajima.

Također, sistem će moći odmah znati da li je vozilo ukradeno, da li je bilo u izvršenju krivičnog djela, da li je vlasnik vozila počinilac prekršaja ili krivičnih djela.

SPARTA prepoznaje i vozila sa stranim registarskim oznakama i ranije prekršaje koji su tim vozilima počinjeni.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Poštovanje svima,
ovo je dobra stvar i treba tako sve kontrolisati i kaznjavati.
Bilo bi NEOPHODNO ODMAH isto tako znati ko je krivac što su rupe do Puračića od Šićkog skoro pa 0,5 m dubine a znak 80 km/h. Ljudi moji, kako do sada, neko ko putuje iz daleka ne zna za rupe nije poginuo.!!!!
Da nas dragi Bog opameti.

Opet ce Armando iz Puracica sa kadetom bez tablica da vozi.
Koja ce kamera njemu zabraniti.