Muslimani širom svijeta slave Ramazanski bajram

17. Jula 2015.
1 min. za čitanje

Drugog dana Ramazanskog bajrama je i Dan šehida koji će i ove godine biti obilježen na šehidskom mezarju Barice u Puračiću.

Svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti redakcija SodaLIVE.ba portala upućuje iskrene čestitke, uz želju da ovaj blagdan provedete u miru i rahatluku, u krugu svojih porodica, rodbine i prijatelja. Neka ovaj Bajram bude prilika da u ove mubarek bajramske dane obradujete one kojima je pomoć potrebna i naše duše ispunimo zadovoljstvom. Bajram Šerif Mubarek Olsun

Ramadan

Ramazan je jedan od posebnih mjeseci u Islamu. Jedna od pet temeljnih dužnosti svakog muslimana je i post koji se provodi u ovom mjesecu. Tokom trideset dana ramazana muslimani se moraju uzdržavati od hrane, pića i spolnog kontakta sa svojim suprugama, i to od zore pa do zalaska sunca. Po isteku ovog mjeseca slijedi mjesec Ševal i prva tri dana tog mjeseca je jedan od dva praznika u Islamu, Ramazanski Bajram (1. 2. i 3. dan u mjesecu). Njim se obilježava kraj posta. Prvi dani (oba) Bajrama su dani kada post nije dozvoljen.

Čestitke su uputili:

“LUCIANA” Lukavac

“DŽENEX” Tuzla

“IMEL” Lukavac

LOVIC & CO. Lukavac

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ćutim mirise ljudske duše i baklave bajramske.
Bajram Šerif Mubarek Olsun, komšije.

Bajram Šerif Mubarek Olsun,

neki ce sto glume muslimane po drustvenim mrezama kao fol vjernici samo da bi ih dr vidili ce nakon mjeseca ramazana nastupat po brodolomu i kojekakvim nastupima pjevaca iz regije .
Da se razumijemo ja sam cjelu godinu isti svaki dan popijem pivo sedmicom zadam vise radim gitaljam zivim svoj zivot postujem tudje nedam svoje veci sam vjernik od 95% parazita Al neka nam onaj gore svima sudi za nasa djela …