fbpx

Mujkić inicirao odvajanje PK „Šikulje“

1 min. za čitanje

Obrazložio je to činjenicom da aktuelni način radnika i funkcionisanje unutar postojećeg sistema, za ovaj kolektiv u budućnosti znači propadanje.Argumente za to je podnio Općinskom vijeću Lukavac, tokom 30.redovne sjednice.Nakon kraće rasprave, Inicijativa je od strane vijećnika podržana sa 24 glasa, šest vijećnika je bilo protiv, a dva su bila suzdržana. Protiv su bili vijećnici SDP BiH OO Lukavac, koji su tražili prolongiranje od 30 dana.

Inicijativa će, nakon što je dobila potrebnu većinu,  biti proslijeđena višim instancama odlučivanja, od kojih su već dobili nezvaničnu podršku, te upravi Rudnika „Kreka“. Sindikat i uprava se ovim povodom još nisu oglasili.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Mogu li se i ja odvojiti.Molim da se moj zahtjev uzme u razmatranje i želim podršku sa viših instanci. I ja sam osudjen na propadanje zato što državu evo već četvrt vijeka vode kriminalci i nikako da dočekam da se oni napokon namire pa da stvari krenu naprijed.Dosta mi je terora i izrabljivana nesposobnih,korumpiranih,licemjernih,beskrajno pohlepnih likova koji se samo preko politike kakva se vodi u ovoj zemlji mogu ostvariti.A ta politika je ista kao kod onih mafijaških kumova koji se dogovaraju negdje duboko u sjenci kako podijeliti teritorije i zone gdje će oni vladati.Pa kad se po minderima dogovore kobajagi zabrinuti za narod a pogotovu za narodne pare posluže se “demokratskim procedurama” da dodju do plijena. Ja svakako nemam budućnosti u ovoj zemlji i nije me briga ali vidim da ni moja djeca neće dočekati bolje dane.Zato eto i ja želim da se odvojim od onih koji me odvajaju godinama od budućnosti,živaca,života a bogami i para.A njima eto rudnik, j…o ih rudnik.

Za vakta “komunjara” narodu je ostajalo- DOVOLJNO sa tendencijom rasta.
Za zemana aga – narodu su OSTAJALE 2/3 jer se znalo i “bogu bozije i caru carevo”.
A, za dana Anam Onih- narodu ne ostaje- NISTA, jer su sve jamili.
Uskoro ce prodavat’ ziva insana na zivu vagu.

Milenko ne ***.

Igleda, predizborna kampanja je već uveliko krenula.
Rano brate, rano, ali kažu..bolje je uraniti zoru prevariti!

HOce Dzevdo bude Kuko!!!

koda njega neko nesto pita,

De nam bogati DŽevdo iniciraj odvajanje Filter stanice za prečišćavanje vode od GIKIL-a , pa napravi pogon za pitku vodu za Lukavac i okolinu , da ne hodamo s kanisterima od Petraka do Barutnog .
Zadnji vikend ujutro nisi mogo ni do Petraka , benzol i drugi gasovi se usmrdili od Koksare – boli glava .Morel po ovom pitanju ikakva inicijativa , pa da te ljudi zapamte po nečemu valjanom .Tarik je dobar po statistikama , rodilo svakojakih bolešćina , nema koje nema .Oborit će Lukavac sve rekorde ,Voljti da ležiš u Slavinovićima , voljti Hospis , samo biraj Izborna 2016 se bliži ko doživi , moćeš dobit opet 10 do 100 KM , ovisno dal voziš , dal uvodiš stare i ćorave ….A poslije , zna se -opet u tor .Il ,možda od onih Bakirovih 100 000 radnih mjesta zapane i Lukavac makar 1 000 .Čekajmo i slušajmo frulu .A rogove smo nadam se naoštrili .