fbpx

Moja kosa, tvoja kosa: Na 7.rođendan Amina je donirala kosu za izradu perika za djecu sa malignim oboljenjima (FOTO)

2 min. za čitanje

U frizerskom salonu “Jaca” u Lukavcu već izvjesno vrijeme se provodi akcija doniranja kose za djecu u udruženju “Srce za djecu” i za projekat moja kosa tvoja kosa.

Radi se o doniranju kose za Izradu perika za djecu oboljelu od malignih oboljenja.

U gotovo tri godine rada, preponosni smo jer imamo preko 2000  donatora, a više od 70 posto donatora su djevojčice koje žele svoju kosu dati oboljeloj djeci. Do sada su izrađeno i uručeno više desetina perika. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu”, kazali su u Udruženju Srce za djecu, a koje provodi projekt moja kosa tvoja kosa.

Perike se nakon završenog tretmana vraćaju Udruženju, naravno ako se ne radi o stalnom gubitku kose.

I tek kada pomislite da je sve manje humanih djela , pomoći i podrške među ljudima onda dobijemo poneku lekciju u principu od naših najmlađih koji bez skrivenih i drugih namjera odluče učiniti neku humanu gestu.

Lukavčani su također podrška ovom humanom projektu. Napraviti nešto za oboljelu djecu bila je želja 7-godišnje Amine Dautović, koja je na sedmi rođendan svoju kosu donirala za djecu koja su pretrpjela privremeni ili trajni gubitak kose.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments