fbpx

Ministar Begić podnio ostavku jer lukavački ogranak SDBiH ne želi sa SDA

2 min. za čitanje

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK Emir Begić podnio je ostavku na tu funkciju, a nju treba prihvatiti Kantonalna skupština. Ovakav potez uslijedio je nakon rascjepa koji se dogodio u Socijaldemokratama BiH, odmetanjem ogranka iz Lukavca, kojem pripada i Begić.

Kao što je poznato, neslaganja u vezi s učešćem u vlasti u Tuzlanskom kantonu doveli su do rascjepa unutar SDBiH. Dok vrh stranke ide u koaliciju sa SDA, lukavačka grupacija okrenula se djelovanju sa “Trojkom”, odnosno “Osmorkom”.

U lukavačkoj grupaciji pored gradonačelnika Edina Delića nalazi se i Emir Begić, koji je u aktuelnom izbornom ciklusu izabran za zastupnika u Skupštini TK. Inače, Begić je još uvijek ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u kantonalnoj vladi koja djeluje u tehničkom mandatu, do izbora i imenovanja novog saziva.Govoreći o razlozima podnošenja ostavke na funkciju kantonalnog ministra, Begić je naveo da su oni poznati.

“Gradska organizacija Socijaldemokrata BiH Lukavac koja me predložila i podržala na ovo mjesto, ima zvaničan stav, odnosno zaključak da ne želi biti dio vlasti u kantonu sa SDA. Stoga je logičan slijed da ja ne mogu učestvovati u takvoj vladi, ukoliko me Gradska organizacija SD BiH Lukavac ne podržava. Tražili su od mene da podnesem ostavku, smatram da je to najmanje što sam mogao uraditi, to je korektno s moje strane, nemam drugih razloga, to su jednostavno politička previranja na kantonu”, naveo je Begić.

Begićevu ostavku sada trebaju podržati zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona. Delić, Begić i ostali članovi Gradske organizacije u Lukavcu još uvijek su dio SDBiH jer stranka nije donijela drugačiju odluku.

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Jesul se to ovi punoglavci iz SD-a Lukavac sa Delicem na celu ocijepili od Cackovica, prakticno?!

blažena gluposti – koja predstava! pa tehnički si mandat i svakako odlaziš s pozicije kad dođe novi saziv vlade. nego, da biva pokaže princip i dosljednost!
sve je ustvari s razlogom da ovaj begić bude ruka osmorke/devetorke u domu naroda!
navlače koaliciju k'o na pijaci…ma bošnje su zalutali na svim poljima

Mudro Begich, mudro je slusat pretpostavljenog delica, jest da to veze s mozgom nema na sta te sve moze nagovorit da uradis! Hocetel sad prec svi u SDS, to je jedina stranka u kojoj Deiic jos nije bio, a volio bi samo ga nisu do sad htjeli jer puno laze…

Ovaj je ustvari Bjegic

Ma nek je ziv i zdrav nas Emir. Bice funkcija.

Toliki kapacitet da je i u Afganistanu dobio otkaz prije onih čomaga neradnika.
A u Junuzovicu su janje okrenuli kada su mu vidjeli leda.
Brat bratu nastimao mu neko posao u Opstini. A to je odskocna daska za dalje.

Jedan od boljih ministara koji je kroz brojekte namaknuo znacajna sredstva za Lukavac. Građani su to uocili i dali mu mandat u novom sazivu kantonalne skubstine.