fbpx

Lukavčanka Dženana Muhić izrađuje originalne bombonjere

2 min. za čitanje

Lukavčanka Dženana Muhić ima zanimljiv hobi, ali kako kaže to je nešto što radi iz ljubavi. Dženana se bavi izradom originalnih domaćih bombonjera i hurmi, smokvi i šljiva sa orasima u čokoladi.

Sve je počelo prošle godine za 8. Mart, kada sam pravila muffine za svoju djecu pa smo ih u igri ukrašavali cvjetićima. Pošto je uvijek dilema šta pokloniti majci, sestri, djevojci… došla sam na ideju da napravim muffine i upakujem u kutiju sa svježim cvijetom. Svoj poklon sam fotografisala, objavila na Facebooku i ostala iznenađena pozitivnim komentarima i pitanjima da li se može nešto slično naručiti i koliko košta.  

Kada se bližio mjesec Ramazan, porasla je potražnja za hurmama pa sam probala izbaciti košpu, ubaciti orah i sve staviti u čokoladu. Svi su bili oduševljeni ovom kombinacijom, jer je nešto što ne možete naći u svakom slatkišu. Kaže Dženana za Lukavački info portal SodaLIVE.ba i nastavlja:

Meni kao i svakoj majci, u današnje vrijeme kada je na policama u trgovini teško naći nešto domaće bez aditiva i emulgatora, važno je da znam da mi je dijete pojelo nešto što sam sama napravila. Hurme, smokve i šljive punim lješnjacima, orasima i kreom, a djeci nikad dosta.

Dženana kaže da sve radi naveče:

Da, sve radim pretežno naveče kada svi spavaju, jer tada je kuhinja samo moja. Stalno imam neke nove ideje , mašti nikada kraja pa postepeno sve ostvarujem. Neko voli da pogleda film, utakmicu, da prošeta, a ja volim da se zatvorim u kuhinju i prepustim izradi slatkiša. 

Više o Dženaninim radovima saznajte na Facebook stranici Hurme i smokve punjene orasima u cokoladi

Imate neobičan hobi? Javite nam se na redakcija@sodalive.ba

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Iskrene preporuke za Dzenanine slatkiše ❤

Arome Orijenta u dizajnu Okcidenta…Begenišem !