fbpx

Lukavčanin Amin Hodović treba našu pomoć za lakši i bolji život

3 min. za čitanje

Lukavčanin Amin Hodović (14), koji boluje od progresivne mišićne distrofije. Njegovo stanje se tokom posljednje godine dodatno pogoršalo, a za liječenje i rehabilitaciju treba pomoć dobrih i humanih ljudi.

Amin je, zahvaljujući donacijama, nedavno sa porodicom posjetio prestižnu kliniku u Turskoj, gdje su napravljene dodatne pretrage i date upute za rehabilitaciju. Lijeka za njegovu bolest nema, a preporučen mu je intenzivan rehabilitacijski tretman, koji mu može usporiti progresiju bolesti, umanjiti bolove i olakšati život.

Aminova porodice ulaže velike napore kako bi on nastavio pohađati nastavu u OŠ “Lukavac Grad” i bio uključen u društvo. Obzirom da se kreće u kolicima, potrebne su mu stalne vježbe za održavanje mišićnog tonusa. U protivnom će njegova budućnost biti samo u bolesničkoj postelji, javlja RTV Lukavac.

“Mi hitno moramo sagraditi bazen, odnosno betonsku kadu. To planiramo uraditi pregrađujući kuhinju u stanu. To zahtjeva premještanje i rušenje, potrebni su i bazenski lift, a tako i sobni podizač. Amin od sedmog razreda mnogo izostaje, jer nemamo uslove za transport, koji je bolan za mene, jer je prerastao vozilo. Direktorica škole je pomogla i obezbijedila lift, ali time je otklonjena samo jedna prepreka. Na tome joj mnogo hvala. Kako bi redovno pohađao nastavu i posjećivao ljekara, neophodno nam je  podesivo vozilo. I ovo naše je trenutno pokvareno”, rekla je za RTV Lukavac majka Almira Hodović.

Sve što radi za hrabrog Amina je teško i bolno. Njegova očekivanja od života nisu velika. Potrebno mu je samo da može da se kreće, da se druži i uči. Želi samo da manje boli.

“Ja zaslužujem, kao i svako drugo dijete normalan, civilizovan i društven život. U kući sam usamljen, jako mi je teško bez škole i na taj način se mogu još više razboljeti. Za obezbijediti sve to treba mnogo novaca. Vozila starosti tri do četiri godine koštaju mnogo, a i nova, zatim izgradnja bazena, građevinski materijali, svi ti podizači i liftovi, a moji roditelji su nezaposleni. Jedna nit me dijeli od toga da zauvijek padnem u postelju. Moja majka i ja pet godina ne sklapamo oči i zbog toga vas molimo da nam što hitnije pomognete. Nemojte dozvoliti da se jedan mladi život tek tako gasi. Podržite i pomozite onako kako možete.Vaš Amin vam se unaprijed zahvaljuje”, poručio je Amin.

Svi koji žele i mogu pomoći Aminu, porodicu Hodović mogu kontaktirati pozivom na broj 062 372 229 ili ih posjetiti u njihovom domu u Sarajevskoj ulici u Lukavcu.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments