fbpx

Lukavčani za dlaku izbjegli smrt, drvo palo na auto i zdrobilo zadnji kraj / VIDEO

1 min. za čitanje

Sugrađani za dlaku izbjegli smrt, drvo palo na zadnji kraj auta i razbilo prozor i počinilo materijalnu štetu na vozilu.

Vjetar je čupao stabla, i oštetio dosta krovova. Dokaz jačine oluje je i fotografija zgrade Suda u Lukavcu čiji je krov u potpunosti uništen.

ISPRAVKA: Kako saznajemo krov sa obližnje zgrade odletio je na zgradu Suda u Lukavcu.

Zahlađenje je stiglo i u tuzlansku regiju, a kiša i jak vjetar prekinuli su višednevni niz ekstremnih temperatura.

Naime, u predvečernjim satima nad područjem nekoliko gradova i općina u Tuzlanskom kantonu nadvili su se tamni oblaci, a veoma brzo uz praćenje jačih udara vjetra uslijedile su kišne padavine.

Za veoma kratko vrijeme došlo je do pada temperature zraka, a kiša i vjetar prekinuli su višednevni niz ekstremnih temperatura.

Predvečerašnje nevrijeme nije prouzrokovalo veću materijalnu štetu. Na području Tuzle zbog loših odvoda nekoliko saobraćajnica je završilo pod vodom i slika je to koja se viđa nerijetko uz kišne padavine, a usljed nešto jačih udara vjetra krošnje drveća su završile na lokalnim putevima.

I u Gračanici je usljed nešto jačih udara vjetra došlo do obaranja krošnji drveća, a veća materijalna šteta nije zabilježena, potvrđeno je iz Civilne zaštite TK.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Stetu treba platiti onaj, sto je dozvolio da se krovovi i zgrade krpe limovima i letvama.

Treba provjeriti da li djeca imaju položen vozački. Ovo su pubertetlije kojima glas jos nije mutirao a voze auto.