Lukavačko obdanište i danas bez centralnog grijanja

1 min. za čitanje

I danas su djeca i odgajatelji Gradskog obdaništa “Poletarac” u Lukavcu uskraćeni za usluge centrlanog grijanja.

Iako su obavljene sve neophodne probe i ispitivanja sistema grijanja od strane radnika JKP “Rad” Lukavac (prema njihovim navodima) mališane su danas u lukavačkom obdaništu dočekali hladni radijatori.

Za razliku od domaćinstava i privrednih subjekata koji su prije 7 dana dobili grijanje, uposleni i djeca u obdaništu iz nekog razloga ostala su uskraćena. Rano jutros telefonski smo odgovore potražili od nadležnih u JP “Rad”.

Odgovor koji smo dobili iz komunalnog preduzeća je da će zagrijavanje obdaništa biti riješeno u narednim satima. Bilo je potrebno da ozrače radijatore. Na naše dodatno pitanje, zar najmlađi ne bi trebalo da budu prioritet i da li je samo OZRAČAVANJE RADIJATORA razlog zašto obdanište nema grijanje, dobili smo odgovor “Bio je i kvar o čemu smo prošle sedmice obavijestili građane“.

Nakon toga kontaktirali smo Centar za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta u Lukavcu i dobili odgovor kako je došlo do puknuća cijevi usljed nedavnog požara i da rade na sanaciji. Problem su ustanovili tek danas, nakon što su iz JP RAD pustili vodu u sistem centralnog grijanja.

Podijeli ovaj članak
1 komentar