fbpx

Lukavačko obdanište i danas bez centralnog grijanja

1 min. za čitanje

I danas su djeca i odgajatelji Gradskog obdaništa “Poletarac” u Lukavcu uskraćeni za usluge centrlanog grijanja.

Iako su obavljene sve neophodne probe i ispitivanja sistema grijanja od strane radnika JKP “Rad” Lukavac (prema njihovim navodima) mališane su danas u lukavačkom obdaništu dočekali hladni radijatori.

Za razliku od domaćinstava i privrednih subjekata koji su prije 7 dana dobili grijanje, uposleni i djeca u obdaništu iz nekog razloga ostala su uskraćena. Rano jutros telefonski smo odgovore potražili od nadležnih u JP “Rad”.

Odgovor koji smo dobili iz komunalnog preduzeća je da će zagrijavanje obdaništa biti riješeno u narednim satima. Bilo je potrebno da ozrače radijatore. Na naše dodatno pitanje, zar najmlađi ne bi trebalo da budu prioritet i da li je samo OZRAČAVANJE RADIJATORA razlog zašto obdanište nema grijanje, dobili smo odgovor “Bio je i kvar o čemu smo prošle sedmice obavijestili građane“.

Nakon toga kontaktirali smo Centar za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta u Lukavcu i dobili odgovor kako je došlo do puknuća cijevi usljed nedavnog požara i da rade na sanaciji. Problem su ustanovili tek danas, nakon što su iz JP RAD pustili vodu u sistem centralnog grijanja.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Djeca vam se smiju klosari jedni. Sta seljak zna sta je grijanje. On opanke nalozi. Sad dosli na pozicije pa malo karinđaju.
Do juce Lukavac vidjeli samo u srednju kad dodu.