Lukavački KAN na jednoj od najvećih sajamskih manifestacija u Europi

2 min. za čitanje

Zajedno sa drugim uspješnim bh. kompanijama na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu sa svojim dobro poznatim proizvodom KAN-om predstavit će se i Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac.

Kao jedan od najvećih izvoznika u Bosni i Hercegovini čiji se proizvodi uspješno plasiraju kako na regionalno tržište, tako i na tržišta širom Evrope i svijeta, na ovaj način GIKIL stvara povoljan ambijent za jačanje, ali i širenje svoje tržišne pozicije.

Uz visokokvalitetno đubrivo, lukavački KAN, koji je na ovim prostorima u širokoj i prepoznatljivoj upotrebi već 50 godina, nailazimo na posebno veliko interesovanje među poljoprivrednicima u Srbiji. Proteklih mjeseci kompanija je ostvarila rekordnu prodaju ovog proizvoda u zemlji domaćinu sajma što dodatno govori u prilog veličini i značaju izvrsne ekonomske saradnje između dvije zemlje – ističe Senad Škripić, zamjenik direktora za prodaju KAN-a i AMK u GIKIL-u.

Tokom sedmodnevnih aktivnosti, za vrijeme trajanja sajma, od 13. do 19. maja, GIKIL-ov tim agro-eksperata organizovat će besplatna savjetovanja za sve posjetioce sajma. Vodeći se rezultatima istraživanja koja se aktivno vrše na oglednim poljima u GIKIL-u, što predstavlja jedinstveni projekat u regionu, naš iskusni tim poljoprivrednicima će ponuditi korisne upute o načinima uzgoja s ciljem optimalne i ekonomične proizvodnje kultura karakterističnih za naša podneblja.

Pozivamo sve poljoprivrednike da posjete naš štand, te da kroz razgovore sa inženjerima agronomije i univerzitetskim profesorima iskoriste stručnu pomoć našeg tima koja je potpuno besplatna. Poslušajte naše savjete i postanite i sami stručnjaci u onome što uzgajate i proizvodite, ali i prodajete – poručuje Škripić.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina zemlja je partner ovogodišnjeg novosadskog sajma, kao jednog od najvećih agrobiznis događaja regiona. Svoje proizvode i usluge GIKIL će predstaviti na nacionalnom štandu BiH zajedno sa drugim kompanijama iz poljoprivredno-prehrambene industrije, a u organizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
4 komentara
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Industrija smrti GIKIL koja truje cijelo Sprecko polje nizvodno od fabrike, prodaje naucno fantasticne price u agronomiji. Kakva satira.

Bas tako, samo sto truje i uzvodno.

Slazem se, ali znas o cemu govorim. Od Lukavca do Doboja zemljiste je prepuno teskih metala na kojima bi poljoprivreda trebala biti zabranjena slijedecih 100 godina.

U svakoj ovoj vreci KANA-a zapakovani su krv, znoj i suze radnika, kao i zrnca zdravlja, ne samo njih, nego i svih ljudi lukavacke komune. Sve su uvezane domacim koruptivnim poltronstvom “petokolonasa” i nezmjernom razvratnom pohleposcu strane kriminogene klike .