fbpx

Lukavački Intral BH podržava Aidu

2 min. za čitanje

To je potvrđeno na sastanku kojem su prisustvovali vlasnik Intrala BH Borut Lukež, i generalni direktor Alija Šehović, direktor Aide Bahrudin Bašić, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar industrije, energetike i rudarstva TK Srđan Mićanović.
Ovom prilikom rečeno je da je potpisivanje sporazuma sa radnicima u završnoj fazi, te da će, čim taj postupak bude okončan i nakon što ga Skupština Tuzlanskog kantona verificira, direktor Bašić nadležnom sudu podnijeti zahtjev za pokretanje stečaja u Aidi.

Premijer Gutić je istakao da je cilj da stečaj bude otvoren što prije zbog obaveza i dugovanja koja se gomilaju svakim danom rada Aide u sadašnjem statusu, ali da ipak očekuje da će zbog procedura i zakonski predviđenih rokova stečaj biti proglašen za oko mjesec dana.

Što se tiče saradnje i odnosa Aide i Intrala BH, istaknuto je da bi u Aidi bilo uputno voditi programirani stečaj kroz koji će kompanija biti vođena u interesu povjerenika, ali i radnika kojih bi dio tokom provođenja stečajnog postupka mogli nastaviti raditi u fabrici.
Direktor i vlasnik kompanije Intral BH su istakli da im je, na osnovu upita njihovih klijenata, želja i htjenje da u perspektivi saradnja dvije fabrike rezultira rastom proizvodnje i novim zapošljavanjima.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments