Lukavac: Župnik Miodrag Brkan uputio čestitku povodom pravoslavnog Božića

6. Januara 2022.
2 min. za čitanje

POŠTOVANE KOLEGE PRAVOSLAVNI SVEŠTENICI JELENKO I RADOSLAVE
POŠTOVANI VJERNICI PRAVOSLAVNE VJEREOISPOVIJESTI U LUKAVAČKOJ OPĆINI

U prvom redu htio bih se zahvaliti sveštenicima parohu Jelenku i Radoslavu na dolasku na Polnoćku i božićnom domijenak i čestitici za rimokatolički Božić 2021 godine.

Znamo sami da u Božiću Bog privlači i izaziva u svojoj dodirljivosti i blizini; on nas poznaje dublje i od nas samih i traži od nas da uđemo u svoje srce i odgovorimo na predivni Božji zahvat koji se dogodio u ljudskoj povijesti utjelovljenjem Isusa Krista, kojim je uspostavljen novi odnos između Boga i čovjeka. Božić otvara srce Svemogućega.

Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Tako jednostavno i duboko: Božić nam govori Božjom ljubavlju; Božić unosi tu ljubav u međusobne odnose; Božić iznosi iz nas snagu svoje ljubavi koja prebiva u nama po Duhu Svetom.

Poštovana braćo i sestre u Kristu Božja ljubav ne poznaje zaprjeke među ljudima. Ona pobjeđuje suprotstavljenost životu, grijeh i svaku vrstu zla koje vodi u umiranje. Bog nam je svojim utjelovljenjem očitovao pobjedu nad zatvorenošću srca u sebičnost i obdario nas svojim mirom. Na nama je poput Marije prihvatiti ljepotu Božjega plana.
»Savez u dobru« započinje u obiteljima, u odnosima muža i žene, u odnosima prijatelja, suradnika, svih ljudi koji su ljubitelji dobra. Taj je Savez potreban među svim ljudima. On je drugo ime blagoslova, blage, dobre Riječi nasuprot svemu što širi strah, netrpeljivost i nepovjerenje.

Čestit vam Božić, svetkovina Božjega Saveza s ljudima, miljenicima njegovim, i blagoslovljena nova 2022. godina, s molitvom da budemo blagoslov jedni drugima, da budemo nositelji dobra!

Vlč. mr. sc. Miodrag Brkan

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments