fbpx

Lukavac: “Vapaj zabrinutog roditelja” (FOTO)

1 min. za čitanje

Večeras nas je putem naše Facebook stranice kontaktirao naš čitatelj sa željom da njegov komentar uz priložene fotografije objavimo na našem portalu.

Večeras sam svoje dvoje djece, uspio izvesti na jedino dječije igralište u našem gradu. Kažem uspio, jer smo do parka zbog pasa lutalica i dječijeg straha jedva i došli. Broj pasa lutalica na ovom igralištu nisam odmah uspio ustanoviti, ali njihova agresivnost i prisustvo u čoporima su me itekako zabrinuli. U jednom trenutku oko tobogana se nalazilo 14 pasa, a djeca uz nas nekoliko roditelja su praktično nemoćna. Ni rastjerati, ni pobjeći… Želim da pitam ovu našu vlast ako je uopšte ima, planira li uraditi bilo šta po ovom pitanju. Obećali su nekad davno, ali možda ni to nije u njihovoj nadležnosti. Ili se njihova djeca igraju u igraonicama?

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
20 komentara
Subscribe
Notify of
20 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

sad će dušebrižnici da počnu: a prava pasa, kuca, pedera, maca…….

A ja kad sam poslala sliku sa psima lutalicama koji su se šetali Rudničkom ulicom , niste htjeli objaviti. Svaka vam čast 😉

Trebaju sve mjesne zajednice pokupiti pse lutalice i istovariti iste ispred zgrade Opcine Lukavac.
Neka su na jednom mjestu.
Ili lutao po mjesnim zajednicama ili bio ispred Opcine, tu su, na broju su.

i ispred vijeća naravno,smetaju nam psi na ulici a nesmetaju konji u vijeću

i Ispred Vijeća al to je isto SD=SDA

S obzirom da je danas i prvi dan skole iste copore mozemo, kao i do sada, ocekivati ia na putu od kuce do skole. Djeca bi trebala sama prolaziti taj put u igri i druzenju sa drugarima ali ne mogu. Moramo ih mi voditi sve do nekoh petog-sestog razreda ako se i tada usude ici sama. Uzas!

U petak ujutro su ti isti psi napali zenu u ranim jutarnjim satima u ulici Redzepa Ef. Muminhodzića.Ružna scena više njih je opkolilo ženu ona je zvala upomoc sigurno je probudila sve stanare i da nije naišlo auto i neki covjek pritekao u pomoć i rastjerao ih ko zna kako bi zavrsilo.

Suljo u pravu si, mene je probudila iz daljine žena koja zove u pomoć cca 5 pola 6 .I da nije naišao čovjek sa autom, bog te pitao šta bi njeni članovi porodice uradili Načelmiku i članovima Vijeća.
Ljudi skoro sam objavio da je staru nenu ujeo pas na Bremen placu , a čopor pasa ( 5 – 6) je predviodila ženska osoba – povratnica iz Afganistana.
Načelniče – uozbilji se !!!!

Kad bogati krenu hodati pješe tad će se nešto i riješiti. nekad ujutro i kasno naveče moram proći gradom i radije ću zaboraviti mobitel nego nešto za odbranu. Jednom sam čak zaglavio s još jednim čovjekom na ogradi poslovnog objekta dok su ispred nas par pitbulova zajedno sa lutalicama rastrgali nečiju mačku čekajući da mi padnemo. Na kraju smo čekali policiju. Bilo je rano ujutro, Da je umjesto nas bilo malo dijete ne znam šta bi se desilo.

Ovi psi u čoporu su prošlo veče bili u jeku tjeranja, većina ih nije kastrirana, što bi bila obaveza. Kastrirani psi su mirno ležali na platou.

Genocid je kastrirati pse, da nemog da se karaju.To su osnovna ljuska prava.Koliko se borite za LGBT populaciju, a životinje mučite i uskračujete im pravo na potomstvo druže načelniče.Obećali se riješti pse lutalice u skladu sa zakonom i svim potrebnim uslovima.Koliko ste primili svojih podanika u općinu i javne ustanove, koji džaba primaju platu mogli ste riješiti ovaj za građane veliki problem. Vi ste najavili u svom govoru na press konferenciji da ćete kao novi politički subjekt DP, posebno voditi brigu o mladima i djeci zbog čega ste istupili uz SDP-a jer oni to nisu radili do sad, a naša djeca nemogu bezbijedno da idu u obdanište i u škole.Dosta nam je Vaše lafine.

Žena koja radi u domu zdravlja je prilikom dolaženja na posao ispred doma zdravlja bila napadnuta od strane pasa lutalica i slomila je ruku. Ne znam zašto se taj probpem ne riješi , očekujete da još nekog napadne ?

Nije kriv načelnik,znate Vijeće je krivo..blabla
Načelnik:Nisam ja kriv što moj koalicijski partner neće ništa da preduzme
Vijeće je Sramota ali Načelnik ,njihov koalicijski partner,još veća
Najgori smo mi što smo njega i njih birali
Frau Angela:Willkommen meine Liebe ”Bosanci”
OPĆINSKA VLAST SD+SDA,vlada TK SD+SDA+ona mala SBIH….i Kriv
NEKO DRUGI…..

U kombi i docerat pravo pred Edinovu zgradu. U Tuzli naravno. Pa nek njega zaskoce u mraku u jeku parenja. Dobili bi novu pasminu: pas lafinas.

De ba, nacelnice,rijesi ovaj jednostavni rebus.Ako neces zbog prava pasa, makar zbog prava covjeka pa i glasova…

Koliko je novih radnika nepotrebno zaposleno u Opstinu mogao je biti otvoren azil za pse.

Zamisli da kopiram ove kritike Načelnika na jednoj od njegovih stranica na FB,odma bi BAN dobio

DP ili partija Duminasevih Podanika…

Nek ovi što im je žao proberu sebi kolko hoće kući da povedu a ostalo sve pobiti. Ovo je smiješno, kastriran ne kastriran nije mu mjesto na cesti, štetočina kao i pacov. Što bi reko onaj sa YT “kakvo kastriranje, pa neće oni mene da je** nego ujedaju”

Sintori gdje ste??