Lukavac: Uklonjene bespravno postavljene konstrukcije!

1 min. za čitanje

Nakon što smo objavili fotografije novih – starih pijačnih tezgi koje se nalaze na trotoaru ispred Gradske pijace, posjete načelnika Općine Lukavac sa saradnicima i obavještenja da će uskoro biti određen rok do kada će bespravno postavljene konstrukcije morati biti uklonjene, došao je i taj dan.

Danas je veliki broj nelegalno postavljenih konstrukcija uklonjen i ulica je počela da dobija stari izgled.

Sada su na redu uposlenici JP RAD u uređenju ovog prostora. Nadamo se da će uskoro doći do rekonstrukcije Gradske pijace gdje će prodavci naći svoje mjesto a sigurno i veliki broj kupaca.

Razglednica iz 1973. godine

Podijeli ovaj članak
13 komentara
13 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Naravno, idemo udarat po sirotinji, drugčije ne umijemo. Šta je sa rušenjem bespravno izgrađenih objekata lukavačkih šaban-moćnika koji ne je*u ni načelnika, ni drugu živu silu… Nažalost dugo će još proći pa da zakon bude jednak za sve… P.s. Pisanje bestsellera je jedna stvar a preduzimanje konkretnih poteza koji zahtjevaju m*da sasvim druga.

Bitno je srusiti standove za voce i povrce gdje narod radi od jutra do mraka da prezivi. A necemo dirati kuce i zgrade napravljene tik uz Dom Kulture, Dom Zdravlja, itd.

Poceli su se uklanjat najveci zagadjivaci na Opstini Lukavac standovi sa vocem i povrcem koji nisu imali ugradjene filtere.BRAVO NACELNICE POTEZ KOJI ODUSEVLJAVA GRADJANE LUKAVCA HAHAHAHAHHA!!

Jeb.la te vise sirotinja.Neka idu u pijacu i neka prodaju tamo,,,niko im nebrani….kao u svim normalnim gradovima.

Gospodo koja voli da komentarise a da srz problema ne zna. Tezge koje su uklonjene od septembra mjeseca su napustene, znaci iako su ih bespravno postavili tu nisu bili uljudni da sklone po zavesetku sezone, kao drugo vlasnici tih tezgi ne zivotare nego solidno zaradjuju (dokaz su bile novoizgradjene tezge,naravno bez dozvole po principu redam tezge kako mi je volja), dalje gradska trznica je prazna totalno, niko ne ulazi u nju upravo zbog tezgarosa ispred, ako vec imamo pijacu zasto od ulica praviti pijacu, sta su to oni bolji od onih koji rade u pijaci, kakve su to privilegije??? Zene koje su se pozicionirale ispred pijace isto tako su poslije prodaje ostavljale svoje stolove, i sad im je obezbijedjeno mjesto u krugu trznice, niko im nije oduzeo pravo da prodaju. Kada svi placaju placarinu zasto ne bi i oni. Grad vise nije grad vec pijaca. Ako je pocelo regulisanje odredjenih problema koji se mogu rijesiti bez ulaganja marke (nalaganje nelegalnim standovima da se sruse i postave u krug pijace) uvjeren sam da ce i nelegalna gradnja biti isto regulisana iako iziskuje novcana sredstva. Zato budimo sretni sto vidimo neke promjene.

POZITIVNO i apsolutna podrška. Jedna mala anegdota, kupujem jedne prilike lubenicu od tipa koji je imao štand kod skretanja prema hotelu, platim i spustim pored štanda lubencu i kažem prodavaču “izvini, neka lubenica ovde stoji ja odoh po kola pa ću je ubaciti” kaže “ma nema problema”, ja odem trčeći po kola, vraćam se do štanda za 1 minut, pitam prodavača “gdje mi je lubenica” a tip ono izbezumljeno, kao da je pao s Marsa “kakva baa lubenica ???” hahhahahha firaunska posla

Ma mani te politike, tu priču možeš prosipat nekom polupismenom u kafani. Ja plaćam štand unutar pijace a Ti se nabio sa svojim štandom nelegalno ispred ulaza u gradsku pijacu, i ti sad nama držiš ovde neko predavanje. kolega za*ebi
Ono ruglo je trebalo davno ukloniti

Ja nemam nikakvog štanda, za mene su veće ruglo kuće, poslovni prostori i nadogradnje izgrađeni po lukavačkim parkovima i trgovvima. To je nešto što ostavlja ruzznu sliku vezanu za cijeli grad, a štand je jarane moj najlakše ukloniti.

Ajd nije problem to sto su uklonili, i treba da se dovodi u red grad..
Ali njima je bitnije to od mnogobrojnih rupa po cesti..
Ne moguce je proci kroz grad…
Ali oni to saniraju punjenjem nekom prasinom.. mos mislit

Odlicno za pocetak uklanjanje bespravnosagradnjeni tezgi,sad nastavite dalje rusenje bespravno sagradjeni objekata tipa ASCINICA BOSNA u Skolskoj ulici pogledajte sta su uradili i prosirili se do zgrade zauzeli sve kao da je njihovo,kao da su Bosnu odbranuli,zatim objekte po parku oko Doma kulture,objekte izmedju kula i obdanista koji su se nazidali da stanari gledaju pravo u zidove itd… Sve objekte bez gradjevinski dozvola srusit koja su se gradili subotom-nedeljom po citavu dan i noc i pravili inspekciju majmunima i glupanima.

Bilo bi lijepo da opstinski radi na podrucju cijele opstine a ne da glumi gradonacelnika, uklonite ciganluk u gnojnickim poljima osim ako tu nacelnik nema ovlastenja 😉

Gnojnicka polja nisu u centru grada niti u gradu, ne laprdaj djaba gluposti.

Malo proguglaj ovlastenja opstinskog vijeca i nacelnika opstine..pa onda komentarisi..bitno je da je lice cisto a sto je “gujca” usrana kp ga briga..
Gnojnicka polja su ciganluk.