fbpx

Lukavac: U četvrtak protestni skup roditelja učenika OŠ Lukavac Grad

1 min. za čitanje
Foto: Ahmed Bešić

U četvrtak, 29.6.2023. godine sa početkom u 18 sati u ulici Branilaca Bosne u Lukavcu biće organizovan protestni skup. Povod za organizovanje skupa je tragičan događaj koji se nedavno dogodio u OŠ Lukavac Grad.

Nakon tragičnog događaja koji se desio u našoj školi, a koji je ostavio dubok trag u cijeloj našoj lokalnoj zajednici mi, roditelji djece i učenika OŠ Lukavac Grad tražimo konkretne reakcije nadležnih. Iz sigurnosnog aspekta, škola nam ne smije biti izjednačena sa ulicom. Na prvom protestnom skupu, zakazanom za četvrtak prezentirati ćemo prvi set zahtjeva, koji kao interventne mjere moraju biti što hitnije provedene kako bi povratak naše djece i nastavnika u školu u septembru bio sigurniji, izjavili su u pozivu iz neformalne grupe roditelja koja organizuje skup.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Zasto niste ispratili mirnu setnju koju su organizovali savez samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja TK, odnosno Gradskog sindikalnog odbora Lukavac 12 dana nakon pucanja malog debila u naseg profesora Osmanovica ???
A sada najavljujete novu setnju.
Postali ste jako neprofesionalni.
Stamite se sodalive.