Lukavac: Stomatološka služba uvela produženo radno vrijeme

5 5.779

U Stomatološkoj službi Doma zdravlja Lukavac na ovaj su se korak odlučili kako bi učenicima, studentima i zaposlenim građanima omogućili bolju dostupnost svojih usluga. Radno vrijeme su organizovali u dvije smjene od 7,00 do 19,00 sati. Za to imaju zadovoljavajuće prostorne, materijalno-tehničke i kadrovske resurse.

Prijem novih uposlenika značajno je unaprijedio kvalitet i kvantitet u radu ove službe. Dom zdravlja Lukavac ima sedam ljekara  stomatologije, tri specijalista stomatologije i još jednog ljekara na specijalizaciji.

U narednom periodu svoj rad planiraju proširiti i na neke mjesne zajednice. Uskoro će otvoriti odjele u Poljicu, Dobošnici i Puračiću ili Devetaku. Tako će mještani ovih i okolnih naselja u okviru ambulanti porodične medicine moći posjetiti i zubara te tako izbjeći troškove dolaska u Lukavac.

Trenutno se u Domu zdravlja Lukavac intenzivno radi i na pripremi hiruške sale za oralnu hirurgiju.

3 1 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Puračan

Ovo je odlično,idem u školu u jutarnjim satima i jako mi teško bilo izostaviti časove da bi došao zubaru,ovo kada sam vidio,jako sam sretan kako su se uložili za ovo.Svaka čast!

zgembo

,,,jeste tako na papiru ali kad (provjereno) odeš tamo popodne NEĆE da rade,rastežu,otežu,traže dlaku u jajetu da nemoraju…žali bože para koje zarađuju…

Eso

Kad bi sve sluzbe tako radile bilo bi mnogo bolje i manje guzve….

Neko iz mase

Laz mozda po medijijma al nije istina ..A zubari su ko p. ne znam do cega ili do inekcije ili do zubara koji vadi zub sve me zivo booli po 20 dana nemogu jest Ne kazem da su svi takvi al meni je neki mali papak vadio zub kad ga nisam polomio ne znam ko mu date diplomu da vadi ljudima zube podero mi je vilicu …

sejla

Samo bi da pohvalim dr.Edina i dr.Damira kao i sve sestre

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x