Lukavac: Stambeno zbrinuta porodica Hilme Tahirovića

Foto: Ermin Čeliković
3 932

Podrumski stan od 39 m/2 u kojem su boravili prethodnih godina tokom majskih poplava u potpunosti je uništen. Pokušaji sanacije bili su bezuspješni jer je stan i kasnije u više navrata bio pod vodom. Tako su Tahirovići postali beskućnici što je sa dolaskom zime postalo posebno teško.

Da se socijalna osjetljivost i društvena odgovornost nisu potpuno izgubili u Lukavcu pokazali su brojni pojedinci koji su im pokušavali pomagati u okviru svojih mogućnosti.

Ipak, za trajno riješenje pobrinuli su se nadležni u Općini Lukavac i OO Crvenog krsta Lukavac. Porodici Tahirović kupljen je stan, koji će biti u njihovom trajnom vlasništvu.

Porodica Tahirović živjela u podrumskom stanu
Porodica Tahirović živjela u podrumskom stanu

Saglasnost na kupoprodajni ugovor u visini od 35 700 KM dalo je Općinsko vijeće Lukavac na posljednjoj sjednici. Od toga je iz budžeta Općine Lukavac izdvojeno 19 700 KM, a preostali dio od 16 000 KM obezbijedio je preko donatora OO Crvenog krsta Lukavac.

Presretni Tahirovići već su uselili u novi stan. On u potpunosti zadovoljava sve njihove potrebe. Uputili su iskrene riječi zahvalnosti svima koji su im pomogli da nakon pola godine imaju krov nad glavom. Podrumskog prostora u Školskoj ulici su se odrekli i dali ga na raspolaganje Općini Lukavac.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
frlje

ciganiji i pijancima se pomaže sta je s normalnim narodom

Johnny S.

frlje ne frljakaj dzaba, dodji sebi dok jos imas kome, nego jedan rijedak + za opstinu. dao Bog da mozete i hocete jos i vise ljudi obradovat’. Kada bi samo malo smanjili usur na IMT, mnogi bi bili zadovoljniji … ali …

Stari covjek

Sretan sam kad sam procitao ovo.Lukaac ipak ostaje Luavac.Frlje taj pjanac Rom je zajedno sa nas 4500 Koksarasa gradio grad Lukavac kao radnik svojim doprinosom.A gdje ste bili Ti i tvoji.Cestitam Opstinarima i Crvn krstu na ucinjnom velikom LJUDSKOM djelu
Star ali i dalje LUKAVCNIN

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x