Lukavac: Propadanje asfalta na novoizgrađenim trotoarima niko ne želi da sanira [FOTO]

7 800

Prije nešto manje od dvije godine u okviru projekta izgradnje glavnog kolektora za odvodnju površinskih i fekalnih voda na dionici Petrak – Bistaračka ulica rekonstruisan je trotoar kroz Titovu ulicu koji vodi do Petraka, a nedugo nakon toga došlo je do propadanja asfalta i nastajanja rupa koje su ubrzo sanirane.

Asfaltiran trotoar - 30.12.2012. godine
Trotoar kroz Titovu ulicu – 30.12.2012.

Ipak, prije nekoliko mjeseci nastale su nove rupe koje izgleda niko ne želi da sanira a opasnost za pješake će biti veća dolaskom zimskih dana.

Trotoar kroz Titovu ulicu –  20.9.2014.
Trotoar kroz Titovu ulicu – 20.9.2014.

Vrijednost ovog projekta iznosila je 485.000 KM, a kvalitet radova je upitan jer je trotoar na toj relaciji postojao godinama a pojavljivanje rupa je bio nepoznat pojam.

IMAG0836 IMAG0835

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
KUNG FU CE

Koji je to fušeraj ,imaju li stida izvodjači radova i oni što su im namjestili posao?Čuj rekonstruisan trotoar koji je pet bojle i kvalitetnije uradjen od ovog i koji je mogao još decenijama trajati.Isjeći drvored uništiti trotoar da bi se položile cijevi koje ne vode nikuda ;zar nije taj dio uvijek pod vodom.Ali je bitno da se jaranima i njihovim firmama obezbijedi posao,da se muzu pare iz budžeta i da se dobije kakva provizija od izvodjača radova.Narod ionako ne pita a ni ovi vijećnici ništa ne pitaju svi se prave mutavi.Hoće li ko uraditi kakvu finansijsku reviziju u našoj opštini ili mi stvarno imamo najpošteniju vlast pa za ovih 20 i kusur godina ove kobajagi demokratije niko ništa u Lukavcu nije “drpio”.Ali hvala Bogu para više nema,budžet je opuhan, nigdje se ništa ne radi,stagnacija prošla, propadamo lagano ali sigurno a mi još uvijek spavamo,možda se i ne probudimo, pa onda laku noć…

kiki

Vala pravo zboriš, al nas niko ne benda…samo smo im dobri na dan izbora i nikad više…

mirnes

To su tek dvije rupe u dva metra a znak nije postavljen (Grana od Vrbe)

Željo

Pa mi smo izabrali ovu vlast “opsa” izvinjavam se vlast su izabrali neki drugi vjerovatno oni sa sela….opa opet se izvinjavam vlast su izabrali građani grada Lukavca koji su došli sa sela……..

lovac

Sto ste trazili dobili ste,najvise korupcije je kod nas,namijestanja tendera i javasluka,ako Bog da da neko odgovara za onaj park sto je ulozeno u njega ogroman novac i da neki potocici teku i saha se igra a takode ostale ulice koje propadaju nakon nekoliko mjeseci posle radova.pa bolje je bilo ostaviti one stare trotuare,ovako neko dijete ce helacc biti.

Brle

@Željo, hajde ti lijepo u svoje Sarajevo, a kao prvo u Lukavcu što je bilo građana pobjeglo je uz nesretni rat, a ostavi malo net pa prošetaj do MZ Lukavac grad, znači MZ nije GRAD Lukavac, znače nema građana sve su mještani, ja ti mogu “građane” lukavca na jednu ruku izbrojati.

Petrak

Pih tako nam je kad nam i na održavanju grada i sve druge moguće poslove rade firme iz drugih opština a naše lagano propadaju jedna po jedna. Svi znamo zašto je to tako jer vlasti namještaju tendere i sve moguće poslove drugim firmama koje nisu sa opštine da bi dobili procenat. Svi se možemo zapitati koliki je radnika sa opštine nekada radio u našim lokalnim firmama a koliko ih sad radi jer je većina firmi ili u veoma teškoj finansijskoj situaciji ili su zatvorene skroz. Ali naše firme su u tome stanju jer su vlasti sve moguće poslove dali drugim firmama sa drugih opština tako da mi kao opština svojim budžetom finansiramo firme iz Gračanice,Doboja,Gradačca,Živinica itd. a mi sa opštine Lukavac moramo da nosimo knjizice na biro jer nemamo posla a iste te firme iz Gračanice,Doboja,Gradačca,Živinica itd. nemaju niti jednog radnika sa naše opštine. Iskreno do pre neki dan nisam ni znao da imamo na opštini asfaltnu bazu pa sam kontamo da zbog toga ovo asfaltiranje sve radi firma iz Doboja jer mi nemamo to. Sada će ponovo izbori pa ćemo mi kao i obično da izaberemo istu vlast i ponovo ćemo da krpimo kraj sa krajem gledajuci kako oni… Read more »

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x