Lukavac: Produžena grijna sezona

1 min. za čitanje

Grijna sezona će biti nastavljena do daljnjeg, sa članom 24. Opštih uslova za priključenje na sistem daljinskog grijanja i isporuku toplinske energije, a vezano za kraj sezone grijanja 2016-2017, počev od 15. oktobra tekuće do 15. aprila naredne godine.

Naime, sezona grijanja može početi (najranije) 01. oktobra, a završiti (najkasnije) 01. maja ako se mjerenjem ustanovi da temperatura zraka u pomenutom periodu iznosi (mjereno tri dana uzastopno u 21 sat) 12°C ili manje za početak sezone ili 12°C ili više za kraj sezone.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Lukavački komunalni radnici iz preduzeća “Rad” nam i dalje uredno, bez stida , naplaćuju grijanje po cijeni 2KM po kvadratu iako je u Tuzli cijena 1.45 KM po kvadratu a grijemo se iz istog izvora-termoelektrane Tuzla.
Što se tiče ovog produženja grijne sezone(od 15 aprila pa na dalje ) u Tuzli se produženje neće naplaćivati a što kaže direktor Arnautović :
“Iako je poboljšanje vremenskih uslova najavljeno sljedeće sedmice, bez obzira na to građani Tuzle će određeni nivo topline imati u svojim stanovima sve do 3. maja i to bez dodatnog plaćanja”, izjavio je Nevres Arnautović, direktor JKP Centralno grijanje Tuzla.
Naravno lukavačkim građanima će se isporučiti računi za svaki dan grijanja poslije 15-og aprila kao i prethodnih godina a ko ne plati biće utužen.
U ovoj priči bitno je i da se načelnik Delić ne miješa u svoj posao i ne govori do kojeg datuma i do koje godine će trajati ova otimačina i prevara građana Lukavca a u vezi grijanja.Iako je više puta informisan o ovim problemima on jednostavno bježi od ove tematike vjerovatno iz razloga jer ga se ovo lično ne dotiče jer živi i plaća račune u Tuzli.