Lukavac: Ove osobe sačinjavaju Općinski razvojni tim

2 min. za čitanje

Na 13. sjednici OV Lukavac, kao 13. tačka raspravljalo se o imenovanju Općinskog razvojnog tima Općine Lukavac.

Ovim rješenjem se imenuje Općinski razvojni tim kao operativno, izvršno i koordinaciono tijelo zaduženo za vođenje procesa planiranja na nivou jedinice lokalne samouprave.

Predloženi su članovi:

 1. Aziz Čačković – koordinator razvojnog tima
 2. Zuhdiija Hrvatović
 3. Esad Suljić
 4. Fikret Plavšić
 5. Edin Hamzić
 6. Mehmed Suljić
 7. Esed Osmanović
 8. Jozo Tunjić
 9. Amra Fatušić
 10. Izudin Čeliković
 11. Semir Junuzović
 12. Sabina Karić
 13. Dajana Čolić
 14. Ermin Prijić
 15. Jasminka Memić
 16. Amira Hodžić
 17. Jakub Mahovkić
 18. Abdel Đozić

Uloge predloženog tima su:

 • da identificira i uključivanje lokalnih aktera, analiza stanja i definiranje strateške platforme
 • Koordiniranje rada sektorskih radnih grupa pri izradi sektorskih razvojnih planova
 • Izrada plana i identifikacija razvojne strategije JLS
 • Izrada indikativnih sektorskih finansijskih planova i generalnog finansijskog plana
 • Izrada plana razvoja organizacionih kapaciteta i ljudskih potencijala za implementaciju strategije

Predstavnik ispred kluba vijećnika SDA, Admir Mosorović, sugerisao je da koordinator Općinskog razvojnog tima općine Lukavac ne može biti Aziz Čačković koji je iz Grada Tuzle i da načelnik Delić predloži drugu osobu.

Načelnik Delić je nakon toga predložio Esada Suljića za koordinatora, što je prihvaćeno od strane Admira Mosorovića, kao predstavnika ispred SDA u OV Lukavac.

Predstavnik SDU u OV Lukavac, Kenan Omerdić, uputio je pitanje na koji način su predlagani kandidati, ko ih je predlagao i da li je obavljen razgovor sa kandidatima i da li su dali saglasnost da se nalaze na spisku.

Edin Delić, kao predlagač, izjavio je da se ne može sjetiti da li je razgovarano sa predloženim osobama ali je dodao da ako neko od predloženih kandidata odbije učešće u razvojnom timu može biti zamijenjen.

Za predloženi tim uz zamjenu koordinatora vijećnici su glasali sa 28 glasova ZA i 2 suzdržana.

Podijeli ovaj članak
19 komentara
19 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Znaci Ncelnik se i sa Kennom zavdio?

Čuuuuj, razvojni tim, a Lafinaš se ne sjeća da li je sa njima razgovarao!!! Fali mu u timu Bobo, ekspert za razvoj džigare i srodnih muzičkih pravaca, sa njim je sigurno razgovarao

Nema govora Edo Hamzic je jak ko zemlja iz oblasti razvoja. On je cak diplomski rad na rudarstvu radio na temu jame. To dugogodisnje iskustvo iz prakse i danas dan nosi. Ponosim se opstinom u kojoj zivim.

Šta znači kad stranci ubaci svoje kadrove
Niko ga ne može smijeniti
DRŽAVNI SLUŽBENIK nedodirljivi

Zar i razvojni tim da nam vodi penzioner iz Tuzle Čačković,dokle Lafinaš Delić misli ponižavati Lukavačku inteligenciju.Ovo je Bruka za sve nas.Trebaju ovi licemjeri i uvlakači dozvati se pameti jer im to neće oprostiti generacije mladih intelektualaca iz Lukavca.

Čačković nam razvija opštinu…ooooooooj zemljo otvori se..dragi lukavčani pa jel ovo moguće da nemamo pametnih ljudi..

Mislim dq za ovakvom skupinom intelektualaca zemlje Evrope mogu da pozavide.

E nek i to dočekasmo Bogu hvala. Formirao Lafinaš Razvalnit im Opštine na čelu sa drugom Čačkovićem. Koju li će tek taj razvojnu strategiju da Iščačka osim sječe drveća što po Ozrenu što po ulici 13 septembra? Baš me interesuje! Razvalite sve stratezi, Vidim proteza za zube će bit popunili ste se ovim zubarima dosta dobro i biće bisera jače prirode ne sumnjam uz “Zmaja od Šipova- Jaketa”: Haj sve zaebancija na stranu, ali dragi Abdele dr. Đoziću na šta si ti jarane ugazio, šta ćeš ovdje na ovom spisku bolan bolan?!, Jedino ako te Lafinaš nije ni pitao, već te na kraj spiska nako ofrlje dodao kad nije više znao šta će?- pa nek bude neko ko biva i sa SDA liste, a humora u pm.

Esad Suljić Predsjednik zar on nije SDA

Vau! Tim iz snova! Čačković koji na sastanku SDP-a u Slavinovićima reče da penzionerima ne treba povećati penzije, jer bi im možda 50 maraka nešto značilo prvi mjesec, no drugi bi im već bilo svejedno. Navikli bi se penzioneri na luksuz valjda. A potom sjede u novog pasata i ode kući. Fuj!
A Fikret Plavišić je sjajan izbor, odavno već strateški razvija općinu. Krivotvori izvršna rješenja i naplaćuje GGZ Lukavčanima desetinama godina, kako stižu tužbe. Dok Dževad Mujkić, načelnik općine Lukavac u to vrijeme, oprašta desetine hiljada duga GGZ-a GIKIL-u?! Vjerovatno za uspješno trovanje Lukavčana.
Bravo, sve 5! Promjene, nova lica, reforme, napredak. Svaka čast!

Cirkus

Brojevi 2-6,NAPOLJE
Ali SDA ih Utrpa u Državne službenike moraju biti u Svemu

Podržavam razvojni tim za našu opštinu ima vrlo sposobnih ljudi, dogovor kuću gradi, trebalo bi da svi idu u ovom pravcu. Pozitivan potez svih političkih subjekata.

Sta ce Jssminka Memic sad da razvija , possibility je razila do balcaka hahaha joj tim Ali bundoglav se ne sjeca jel obavio razgovor sa kandidatima da li znaju Pitagorinu teoremu I Glavni grad Nepala , jooooojjj kako ce Lukavac razvijat sad. Ne znaju gdje je Nepal??

Katmandu,to znaju i ptice na garni

Je li to Lafinaš držao kurs za nove članove KPJ iz geografije prijateljskih nesvrstanih zemalja? Neće vas stići uhljebiti prije opoziva, džaba ste krčilu šikaru na biciklističkim stazama po Ozrenu.

I neželim da me neko uhljebi već da radim jer vrijedim a ne da budem novi Riko,novi Adi ili novi Hamzic nedaj Bože

Usrana šminka defilira, našim putem za Katmandu
Razvićemo tamna jedra na vjetru k'o nekad
Prokleta mogućnost izbora
Mora da postojiiii

Bravo Dzoni!