fbpx

Lukavac: Osnovan Forum za zaštitu okoliša

1 min. za čitanje

Namjera osnivača je da aktueliziraju problematiku zagađenja i ekologije. Jedna od prvih aktivnosti bilo je pravljenje analize procjene mogućeg uticaja zagađenja zraka na zdravstveno stanje stanovništva. Sačinili su je ljekari i specijalisti: Nehra Mosorović, Kenan Omerdić i Muhidin Džibrić.

Problematizirali su pitanja u vezi sa onečišćenjem zraka, nepovoljne učinke na zdravlje građana, te analizirali pojedinačne vrlo opasne supstance koje stanovnici ove općine svakodnevno udišu.U dokument su uvrstili i pokazatelje o najčešćim oboljenjima zbog kojih se građani javljaju u ustanove primarne zdravstvene zaštite.

Tim Foruma trenutno radi na na izradi prijedloga konkretnih mjera. Pozivaju građane da prate njihove aktivnosti i da daju svoj doprinos ekološkoj sanaciji Lukavca i okoline.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Jos jedan teret na budzet …
Sta ce ko uradit kad ni ucemu nismo slozni nit mozemo sta uradit tako da svaki pokusaj je uzaludan je mi nemamo drzavu i nemamo nista Drzava je od politicara A gradjani jadni nemogu nista uradit povodom toga Zagadjuju nas 20 godina Sta povodom toga cnimo NISTA navikli smo tako i to je kraj To sto se osniva kakvo odruzenje je korak da se samo okaci jos kakvi pametnjakovica na budzet ..Kod nas je spas samo pusku u ruke i ovu vlast smaknut s puskama pobit ih ako nece jer druge nema .Kod nas ne vrjedi nista mirnim putem i kojekakvim projektima to ne pije vode Svi znamo dobro ko nas zagajdjuje i bez foruma ..