fbpx

Lukavac: Održan pokrajinski sastanak Jehovinih svjedoka “Ustrajno činimo dobro” (FOTO)

1 min. za čitanje

U nedjelju, 22.10.2017. u Sportskoj dvorani Lukavac održan je pokrajinski sastanak Jehovinih svjedoka. Oko 1200 prisutnih iz svih krajeva Bosne i Hercegovine slušalo je program sa motom „Ustrajno činimo dobro“.

Program je naglasio koliko je važno živjeti po biblijskim načelima i ne posustati u činjenju dobra,čak i kada to nije lako.

Neka od 13 održanih predavanja imali su teme: „Zašto je teško činiti dobro“,  „Mudro koristi Internet“, „Bori se protiv zavisti“, „Činimo dobro svima“, „Nemoj ismijavati Boga“ i druge.

Suradnja sa upravom i zaposlenima u sportskoj dvorani Lukavac bila veoma dobra, te da su uvjeti u dvorani bili još bolji nego prošle godine. Izjavio je Dario Bilandžija ispred organizatora.

Inače u svijetu ima preko 8 miliona Jehovinih svjedoka.  Poznati su kao vjerska zajednica čiji članovi potiču iz različitih kultura, naroda, govore različitim jezicima, ali ujedinjeno služe Bogu.

To se moglo vidjeti i na ovogodišnjem kongresu u Lukavcu gdje su ljudi različitih nacionalnosti sjedili zajedno i slušali program.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ne trebaju nama Svjedoci da nam posvjedoče merhametluk Bošnjaka .Znamo mi to itekako. Vjerujem da smo nakon prošle
velikosrpske agresije došli tobe i da ćemo znati odmjeriti “od šake do lakta” svima, uključujući i onima Stražarima iz kule .Nek nas puste smjerom i nek beru gljive oko svoje njive,ako je imaju.
Znamo i mi o drugima viceve smišljat…

Uskoro očekujemo ulazak bivšeg načelnika Delića u ovu JOHOVINU, jer nakon opoziva će imati vremena da sa njima organizuje TRIBINE,a i da sam učestvuje na njima sa svojim pristalicama (preletačima)

Molim ADMINA da na ovoj temi ne dozvoli komentare o Porazu SDA 2017
Da neko što će izgubiti kmeči preko Teme koja nema veze s Politikom
Hvala