fbpx

Lukavac: Od januara značajno veće plate uposlenicima Gradske uprave

1 min. za čitanje
Gradska uprava

22. decembra 2022. godine Gradonačelnik grada Lukavca i Sindikalna organizacija državnih službenika i namještenika Grada Lukavca utvrdili su osnovicu za obračun plaća uposlenika Gradske uprave u iznosu od 385KM i visinu boda 1,03. Sporazum su potpisali Mirzet Cvrk, predsjednik Sindikalne organizacije i Edin Delić, Gradonačelnik Lukavca.

Ova osnovica vrijedi do kraja 2023. godine sa moguićnošću povećanja vrijednosti boda u toku 2023. godine do najviše 1.10.

Šta ovo znači?

Riječ je o značajnom povećanju primanja uposlenika u Gradskoj upravi. NPR. Uposlenik koji je do sada imao koeficijent 4.00, sada ima povećanje plaće za 224,40 KM, dok je onaj uposlenik sa koeficijentom 8.00 ostvario povećanje plaće za čak 448,80 KM.

Napominjemo da je povećanje plata samo za uposlenike Gradske uprave, dok ne važi za ostala preduzeća u čijem je vlasništvu Grad Lukavac.

Kako saznajemo, uposlenici nekoliko ustanova u vlasništvu Grada su nezadovoljni ovim “maćehinskim” odnosom Grada i zaprijetili su štrajkom, a šta će se desiti saznat ćemo uskoro.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments