fbpx

Lukavac: Naplata parkinga putem SMS usluge

1 min. za čitanje

Nakon testne faze koja je trajala proteklih 2 sedmice, u Lukavcu je zvanično krenula sa radom i mogućnost plaćanja parkinga putem SMS usluge.

Cilj uvođenja i ovog načina plaćanja parking usluga u Gradu Lukavcu, pored postojećih, ima za cilj bržu i lakšu mogućnost za plaćanje parking usluge u bilo kojem trenutku i sa bilo kojeg mjesta putem mobilnog telefona.

Brojevi telefona na koje korisnici parking usluga mogu izvršiti plaćanje korištenja javnih parkinga su razvrstani po zonama.

Brojevi telefona za plaćanje parkinga putem SMS-a su sledeći: 

ZONA 0 – 083 35 04 
ZONA 1 – 083 35 05 
ZONA 2 – 083 35 06 

Primjer plaćanja satne karte: A12T345 (Sadržaj poruke: Registarske oznake) 
Primjer plaćanja dnevne karte: A12T345-D (Sadržaj poruke: Registarske oznake i slovo D) 

Nakon što korisnik parkinga izvrši plaćanje parking usluge putem SMS na njegov broj treba da stigne SMS poruka sa potvrdom o plaćanju. 

Instrukcije o načinu plaćanja parking usluge putem SMS-a postavljene su na sve parking automate i na sve pomoćne table na saobraćajnim znakovima koji označavaju parkinge pod naplatom u gradu Lukavcu. 

Plaćanje usluge korištenja javnih parkinga U Gradu Lukavcu omogućeno je za sve telekom operatere BiH. (BH Telekom, M:tel, HT Eronet).

Napominju se korisnici parking usluga da je u zoni 0 dostupna kupovina samo satnih karti, dok je u zonama 1 i 2 moguće izvršiti kupovinu i satne i dnevne parking karte putem SMS usluge.

Ovaj način plaćanja parkinga putem SMS usluge neće biti primjenjivan samo na parkingu ispred TC Belamionix, jer je na tom parkingu naplata regulisana putem naplatnih rampi.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

A šta je sa parkingom one nosate inspektorice ispred doma?ona sebi izbetonirala parking na zelenoj površini i rahat neplaća ništa,možemo li i mi tako kako se kome ćefne?