fbpx

Lukavac i dalje bez vode… evo do kada

2 min. za čitanje

Danas u 9 sati gradski i prigradski dio Lukavca ostao je bez redovne isporuke vode.

Iz JP “Rad” d.o.o. Lukavac kao distributera vode, jučer su obavijestili korisnike gradskog vodovoda da će danas prema informacijama iz GIKIL-a doći do obustavljanja vode od 9 do 16 sati.

Novih informacija nije bilo, a dok pišemo ovaj članak (20:00), građani su i dalje bez vode. Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao naš portal, građani bi vodu trebali dobiti večeras u 22:00.

Jedina informacija stigla je sa Facebook stranice Općine Lukavac, koji je prije nekoliko trenutaka uputio “prazno” upozorenje Upravnim strukturama JP Spreča i GIKIL Lukavac.

Delić je pozvao odgovorne da svoja dugovanja i potraživanja rješavaju bez obustave vode gradjanima Lukavca. Tvrdi da je upozorio direktore telefonom, a to čini i putem Facebooka. Isto tako, Delić je izjavio da će zatražiti “promptne” smjene i krivičnu odgovornost. A slijedit će i masovne posjete direkciji Spreče i GIKIL-a.

Poruka putem Facebook-a da će uslijediti masovne posjete i traženje “promptnih” smjena, građanima sigurno neće olakšati situaciju u kojoj se nalaze.

Ali zato još uvijek ostaje pitanje koje nikada niti jedan vijećnik, kao ni načelnik Općine nisu postavili, zbog čega Općina Lukavac od 1994. godine PRODAJE pitku vodu sa izvora Toplice Gradu Tuzli za cijenu od 200.000KM/godišnje? Zbog čega nije obnovljen vodovod od Toplica do Doložaja? To su pitanja na koja odgovorni u Općini Lukavac trebaju dati odgovore.

Napomene radi, na posljednjoj sjednici OV Lukavac vijećnici su raspravljali ko će naplatiti vodu u vrijednosti 200.000KM Gradu Tuzli, a ne kada će građani općine Lukavac početi da koriste svoju vodu.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
11 komentara
Subscribe
Notify of
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Dovedu covjeka do toga da mrzi i drzavu i mjesto gdje je roden i da izgubi sve zivce,a govna stoje u solji…živjela Merkelova

Prazne prijetnje. Svima je poznato da GIKIL ne obavlja komunalnu djelatnost pa njegove prijetnje načelnik može okačiti mačku o rep! Druga stvar, GIKIL komunalnom prodaje “industrijsku vodu” a ne vodu za piće. Tu vodu komunalno onda fakturiše i naplaćuje građanima po 3x većoj cijeni od nabavne. I tako to sve godinama funkcioniše a džepovi SDA ili SDP lopova se pune i pune. Jbg. Bošnjo, naučio si da neko drugi vlada tobom a ove lopine to najbolje čine!

SDA lopova i SDP pojedinaca

Tako je gospodine

Zamisli da se priglupe Bosnje opamete i podignu kolektivnu tuzbu protiv RAD-a i Opstine jer nam 20+ godina industrijsku vodu na racunu naplacuju kao pitku. Takva tuzba moze i treba ici sve do Evropskog Suda za ljudska prava.

Tako je nacelnice. Zaprijeti im preko facebooka. Ne bil se uhelacili od straha.

Pa sam autor je naveo krivce
”na posljednjoj sjednici OV Lukavac vijećnici su raspravljali”
Kakve smo mi budale bili 2016 pa izabrale ove Vijećnike
Još im dopisivali glasove u Bokavićima,Gnojnici,Berkovici,Orahovici….
Zato 2020 Izaberimo nove Vijećnike
SDP +NS+NIP+NBL Nova Općinska većina 2020
Dole SDA vijećnici DOSTA je vašeg bilo

Nesnosan smrad se siri iz prepune septicke jame, a Anam Oni i dalje senluce…

Srram da ih bude sve,ovo samo ttebamo ukinuti kao fol gradsku vodu,ovaj djubre od vode,napraviti svako sebi binar i cao im bilo,netreba niko ni marke placati

hocete nacelnika tuzlaka e sad trpite seljaka iz tuzle

Ima mi Seljaka iz Kuljena