fbpx

Lukavac Cement realizuje projekat ulaganja u zaštitu okoliša u iznosu oko 360.000KM

1 min. za čitanje

Opredjeljenje Lukavac Cementa jeste kontinuitet investicionih ulaganja u poboljšanje proizvodnih tehnologija i primjenu novih tehnoloških rješenja. Međutim, nije zanemarivo ni ulaganje u zaštitu okoliša.

Jedan od projekata ulaganja u zaštitu okoliša, a koji Lukavac Cement trenutno realizuje pod nazivom “Poboljšanje kvaliteta zraka kroz unapređenje sistema za kontinuirani monitoring emisija zagađujućih materija u zrak, izvještavanje i edukaciju”, sufinansira Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH.

Cilj projekta je poboljšanje kvaliteta i kontinuiteta mjerenja ugradnjom novog analizatora za kontinuirani monitoring emisija zagađujućih materija u zrak na dimnjaku rotacione peći. U svrhu poboljšanja kvaliteta zraka, projektom je također planirano da se u saradnji sa lokalnom osnovnom školom realizuju eko radionice uključujući aktivnost zajedničke sadnje drveća. Ovakvim aktivnostima Lukavac Cement nastoji educirati i potaknuti najmlađe sugrađane i školarce o važnosti zaštite okoliša.

Ukupna planirana vrijednost projekta iznosi oko 360.000 KM, od kojih će federalni Fond izdvojiti 140.000KM, a vrijeme potrebno za realizaciju svih aktivnosti je 7 mjeseci.

Sve dodatne informacije o projektu kao i ostalim aktivnostima koje realizuje Lukavac Cement, mogu se dobiti popunjavanjem prijavnog obrasca na linku https://lukavaccement.ba/visit-us/.

Detaljnije informacije o aktivnostima Fonda za zaštitu okoliša FBiH dostupne su na internet stranici www.fzofbih.org.ba.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments