fbpx

Lukavac Cement ima novog vlasnika, grupacija iz Mađarske preuzima fabriku

2 min. za čitanje

Talentis International Construction Investments Kft. iz Mađarske je novi vlasnik Lukavac Cementa. Krajem prošle sedmice i zvanično je okončan proces akvizicije koji je trajao više mjeseci te su uspješno ispunjeni svi uvjeti koji su bili sadržani u kupoprodajnom ugovoru.

Fabrika u Lukavcu je osnovna davne 1974. i naredne godine proslavit će 50 godina postojanja.

– Zahvaljujući jednoj od najuspješnih privatizacija u BiH, od 2001. godine došlo je do snažnog razvoja, postali smo prepoznatljiv brend i sinonim za kvalitetan cement. Velikim investicijama u savremene tehnologije, u proteklih 20-ak godina unaprijeđeni su proizvodni kapaciteti, ali realizirano i niz projekta od društvenog značaj koji doprinose razvoju grada Lukavca, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine – naveli su iz kompanije.

Lukavac Cement d.o.o. kao bh. lider u proizvodnji cementa, koji je i tokom 2023. ostvario zavidne rezultate, i nadalje će djelovati u skladu sa svojom zacrtanom poslovnom strategijom, s posebnim fokusom na inovativni razvoj i još bolje pozicioniranje proizvoda kako na domaćem tako i na inostranom tržištu.

– Jako nam je važno stalno harmonizirati ekonomske, okolišne i društvene aspekte s ciljem postizanja bolje, održive budućnosti. Želim naglasiti da upravljačka struktura kompanije ostaje potpuno ista, bez ikakvih promjena, u punom kapacitetu nastavljamo saradnju s našim partnerima i kupcima – kazao je Stjepan Kumrić, generalni direktor.

Posebno poznati po korištenju alternativnih goriva u svom proizvodnom procesu, zadovoljavaju sve visoke norme Evropske unije, tako da promjena vlasničke strukture otvara dodatne mogućnosti za dalji uspješan napredak i razvoj u skladu sa najvišim standardima.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Dobro je što ste podijelili 13 i 14 platu, prije 12- e, aferim, neka je manje para za Orbana. ALI NE VALJA ŠTO OD VAS SE NE MOŽE DISATI KADA SE DOĐE PRED BINGO / miris koncentrata za piliće.
Deliću i Rumenko šta možete učiniti po pitanju nesnosnog smrda oko Binga, a kako su magle počele širi se sve do Doma Zdravlja – bazdi RDF ( gorivo od smeća Zapadne Evrope ).

Cementara spalionica medicinskog otpada iz Mađarske.
To je bila fabrika dok je Titova slika bila na vrhu. Sad je kur…a