fbpx

Lukavac će danas dobiti dva nova javna preduzeća?

1 min. za čitanje
Foto: Arhiv

Danas će na 1. redovnoj sjednici novog saziva OV Lukavac, vijećnici će raspravljati o 16 tačaka.

Najzanimljivije tačke su one koje se tiču osnivanja dva nova javna preduzeća za upravljanje, zaštitu i održavanje javnih parkirališta “Putevi i komunikacije” d.o.o. i preduzeće za upravljanje, zaštitu i održavanje objekata i uređaja za snabdijevanje pitkom vodom “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Lukavac.

U prošlom sazivu OV Lukavac ove tačke nekoliko puta nisu dobile potrebnu većinu iz raznoraznih razloga, da li će to biti slučaj i danas, ostajemo da vidimo.

Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Dva nova direktora, dvije sekretarice, dva nova upravna odbora.
Desetine nepotrebnih referenata i letača i glasovnih sakupljača.
Šta sa radnicima JKP RAD koji sada rade na vodovodu, šta sa inkasantima? Tu ima djece naših šehida, srebreničkim pravimo trg i ulicu, a djeca naših šehida u otkaz dok se na njihova mjesta trebaju “uvlakači” i glasači njegovog tijela raditi?
Ko će čistiti površine i razgrtati snijeg, mesti lišće na površinama koje naplaćuje firma parkinzi? Komunalnom starom samo dugovi, novi kreću od nule. Lahko je tu biti direktor i glumiti dasu! Ermine Prijiću, sve ti je oprošteno.

Pljujemo po SDA – slažem se, nevaljaju ali i ovo isto smrdi, samo drugačije boje. Isti sistem svega, samo nova lica i nova boja.

Dva preduzeća po 50 ljudi minimalno jest jednako = 200.000 KM iz budžeta na mjesečnom nivou (plate i doprinosi) i ne može biti.

Bravo voždu – bravo glupi narode!

prava stvar za stranacke uhljebe !!!

Treba jašta,samo se u lukavcu parking ne naplaćuje,hajvani ostavljaju kola gdje stignu,samo mi nije jasno kakav vodovod,pa treba prvo vodu obezbjediti valjda?

Parking treba da se naplacuje, ali ne stanarima ispred zgrada u kojima zive. TO se nigdje ne naplacuje. Obilazim zbog posla cijelu Bosnu, ali to nisam vidio nigdje. Ispred zgrada ima postavljena tabla na kojoj pise da je parking samo za stanare, a stanari taj parking ne placaju, dok parkinzi kao npr. Trg bremena, kod Doma kulture, hotela, to mi je OK da se naplacuje. Znaci da bih imao auto pored registracije moram godisnje platiti jos toliko, i to opet nemam obezbjedjeno parking mjesto. Ako mi postave barikadu na moje parking mjesto ispred zgrade u kojoj zivim, i dadnu mi kljuc, da to mjesto koje placam bude moje, onda cu platiti i ima smisla.

OK da rezimiram ovo. U našem je interesu da se nama naplati parking? U našem je interesu da se nama izbije lova iz dzepa? Jel tako? Nova parking mjesta nisu napravljena jel tako? Znači uzmeš mi lovu za nešto za što mi do sad nisu uzimali lovu odnosno za parkinge koji su oduvijek postojali u Lukavcu (nije novi parking pa da moraš isplatiti investiciju) i to je u mom interesu? Kako ste to izračunali? Ništa novo nije napravljeno – novi parking ili novi put neki koji do sada nismo imali isl..Samo su smislili novi način da nam cijede kintu. A jos je veca tuga sto očekuju aplauz a još veća to što dobiju aplauz.

Dva komunalna preduzeća imaju smisla samo za velike gradove poput Tuzle. Za mali Lukavac ona su preskupa i jasno je da je ovo stranačko uhljebljivanje i uništavanje postojećeg komunalnog preduzeća, a kojeg je trebalo jačati i dati mu i novu fabriku vode na upravljanje a i naplatu parkinga.To bi stvorilo uslove da finansijski ojačani Rad prihvati ugradnju toplotnih kalorimetara, a što bi dovelo do pogodnosti za građane. Ovako građana nigdje nema. Duge su 4 godine da se ovo ispravi.Morat će radnički, borački veterani iz Rada uzeti stvar u svoje ruke.

Ocel biti kakvih transparentnih konkursa za prijem radnika u navedenim preduzećima 😀 😀 :D. Lafinaš ne traži pamet, već nekog potrčka što je vidljivo i u samoj općini… Dupelizci pripremite se!

Nijaz zv Cile iz puracica direktor. Eto sta trebaju policijski fincioneri kad ih uhvate u lopovluku. Prodas drogu koju si oduzeo od dilera i od toga zivis ti u zatoru i zena ti u policiji u lukavcu, a kad izadjes uclanis se u 55god zivota u kukicevu pda i za direktora prduzeca za parkinge. Svaka cast nacelnice lukavca. Znam ja nas, jexx ja nas

Ma svi su oni isti , mijenjaju dresove prema potrebi, uhljebi sa kupljenim diplomama u opcinskom vijecu. Vecini iz opstinskog vijeca treba trajno zabraniti rad u budzetskim organizacijama.

Koliko znam prije 20 god je bila naplata oko parka kod opstine. Dajte rvi da naplacuju i to je gotovo. Mani se parking aparata i preduzeca. Lukavac je turisticki grad koliko i Cernobil.
Ko ovdje sa strane dolazi. Samo ce stoka da parkira gdje stigne samo da ne plati. To vam garantujem.
Vidim svaki dan kikonju sa svoja 3 bmw x 5 na travi. Pa stoko sitnog zuba nije to parking.
Policiju zovem svaki dan. Ali dzaba. Inspektori i prasinari piju kafe s njim.