fbpx

KRAJ za SD BiH u Lukavcu? Jakub, Emir i Armando napustili Klub vijećnika

2 min. za čitanje

Nakon dvije godine u vijeću ispred SD BiH, gradski vijećnik Jakub Mahovkić je objavio da zajedno sa Emirom Begovićem i Armandom Osmanovićem nastavlja samostalno i da napuštaju Klub vijećnika SD BiH u Gradskom vijeću Lukavac.

Nas trojica napuštamo, dok ostali vijećnici SD BiH žele dati još jednu šansu da Enver Bijedić podnese ostavku. Znajući ishod, najvjerovatnije će nam se svi ostali pridružiti. Već duže vrijeme je prisutna hajka Envera Bijedića i njemu bliskih pojedinaca prema našoj organizaciji u Lukavcu. Njemu jednostavno ne odgovara da neko bude bolji od njih, jer su tako ugrožene njihove pozicije. Sve je kulmuniralo nakon naše podrške osmorci, ali nas to ne iznenađuje jer smo postali prepreka na putu pobratimljenja sa SDA, a predugo su u skutama SDA. Svjestan posljedica za katastrofalan rezultat, Bijedić već dvije godine ne održava sjednice Glavnog odbora. Tako danas u Glavnom odboru ne postoji ni dovoljna većina da bi isti bio održan, napisao je Mahovkić i dodao:

Bijedić već nekoliko sastanaka predsjedništva i radne grupe pokušava nametnuti odluke o pokretanju sankcija protiv pojedinaca iz naše organizacije sa krajnjom namjerom raspuštanja i uvođenja povjereništva. Pitamo se samo ko će mu biti povjerenik i oko koga će okupiti nove članove SD u Lukavcu.

Podijeli ovaj članak
8 komentara
Subscribe
Notify of
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Znaci Delic sad prebacuje priču na neki sukob sa Bijedicem, kao on mu nesto kriv sto je Bundoglav obicni Hilandarac sa Ozrena…I naredio da se sad po Opcini moraju pozdravljat sa PomozBog…

Jake je vec dvije godine rodjeni Lykavcanin, tacno zna sta prica, a vidi mu se i po čehri da je vizionar rodjeni…

Ne znam ni kako ste postali vijećnici sto mu gromova?

Sad ce oni bit bajagi malo nezavisni, pa curik pred izbore u SDP.Zato se Ibrakic usutario, valja mu slusat opet Bundoglava..

Ovaj ne skida maskirne hlace, a u ratu klinac bio. Jos na posao u njima dolazi…hoce li bas i otkaz sad dobiti?

Prica se da je Bundoglav na Ozrenu za badbjak dogovorio da predje u SDS…jos samo u toj stranci nije bio…

Cilj da unistite nacionalnu stranku ste ispostovali tako sto ste podrzali druge dvije nacionalne stranke uhljupi

Odlucili momci da odhebu Bundoglava i predju na islam…