fbpx

Komemoracija Seadu Arapčiću u utorak, 15. oktobra

1 min. za čitanje
1972.g. Sa lijeva: Slavko Radić i Sead Arapčić.

Sead Arapčić, nekadašnji predsjednik Skupštine opštine Lukavac od 1969. godine i predsjednik Izvršnog odbora Skupštine opštine, preminuo je 11. oktobra u 90. godini života.

Arapčić je rođen 1930. godine u Bokavićima. Osnovnu i srednju školu završio u Bokavićima i Lukavcu, a ekonomski fakultet u Beogradu.

Sjednica Opštinskog komiteta SK. Sead Arapčić prvi s lijeva

Od 1969. do 1973. godine bio je i  predsjednik Skupštine opštine  Lukavac, a zatim je postao i predsjednik Izvršnog odbora Skupštine opštine.

Velike zasluge pripadaju mu za formiranje trgovačko – ugostiteljskog preduzeća Progres Lukavac. Bio jedan od inicijatora izrade urbanističkog plana Općine Lukavac 1985. god. Za vrijeme svog rada dobio je i velika državna priznanja.

Dženaza je održana danas sa početkom u 12:45 sati, dok će komemoracija biti upriličena u utorak 15, oktobar u 13  sati u sali PU Lukavac.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Cuj stara garda. Ovaj se nazivio. Ako Bog da i nas slavni sin od tucaca kamena sa golog oroka i foce.

Stara garda odlazi a nove nema ni na vidiku.Lahka ti bila Zemljica, predsjednice.

Ej Tito dragi jesi nam valjo. Sav industrijski sljam doveo u tuzlanski bazen. I lafo narod sretan. Ima dom kulture,posao u fabrici i ide na more u kamp kucice na rate. I spava na klupi i vozi se vozom đe hoce. Ja za zivota iz pluca i krvotoka necu moci izbaciti otrove koje sam udisao 40 godina. Al zato zivim ko kralj. Ne pozdravljam nikoga iz juge, ne dolazim u Dast city i boli me za sve.