Komadant Mijo Ivanović Mijuš u posjeti načelniku Edinu Deliću

1 min. za čitanje

Mijo Ivanović zvani Mijuš, Lukavčanin koji je u odbrambeno – oslobodilačkom ratu 1992. – ‘95., komandovao brojnim odredima i bataljonima, posjetio je općinskog načelnika Edina Delića. Ivanović je tom prilikom načelniku Deliću iskazao punu podršku, podsjetivši na vrijeme kada je tu dužnost, obavljao njegov rođeni brat Radan Ivanović.

Jučerašnja posjeta bila je i prilika za evociranje uspomena na period od prije 25. godina, kada se, Mijo Ivanović, već u aprilu 1992.g., dobrovoljno priključio jedinicama TO RBiH,  sa ciljem odbrane svog grada i države Bosne i Hercegovine. Već 15. maja iste godine, učestvovao je u odbrani Tuzle na Brčanskoj malti.

Tokom ‘92. i ‘93. godine komandovao je Prvim bistaračkim bataljonom, te Drugim lukavačkim odredom „Jasko i Dragan“, bio je komandant NS „Smoluća“, a sve do demobilizacije borac 117. brdske brigade Lukavac.

Ovaj hrabri Lukavčanin od 1998.g.,sa porodicom živi u Sjedinjenim Američkim Državama.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
4 komentara
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Koliko je dobar komandant bio govori to kada je posjetio Devetak liniju da je dobio šamar od jednog akrepa i da je poslan nazad u Lukavac da priča o ratu ljudima koji ga nisu ni osjetili. Niko nije volio ovakve koji samo pričaju pametuju neke taktike smišljaju nikad od njih akcije nije bilo . Mogao je samo pametovati tim samostalnim četama kojima. Pozdrav iz 212. za ovog samoprozvanog komadanta i taktičara.

potpis na komentar akrepa. nula od borca

hahahahahahahaha providno lafinašu providno, to prodaji svojim zatucanim komunjarama

Tačno ste akrepi !