fbpx

Koliko zarađuju gradski vijećnici u Lukavcu?

1 min. za čitanje

Mnogo bure podigla je objava Jakuba Mahovkića da do kraja mandata neće prisustvovati sjednicama Gradskog vijeća Lukavac. Iako opravdano, jer je u pitanju zdravlje, Mahovkića su mnogi napali jer se nije odrekao mandata, pa će tako u naredne nešto manje od dvije godine redovno primati mjesečni paušal iako neće biti prisutan tj. raditi posao zbog kojeg je izabran.

Vijećnici u Gradskom vijeću su plaćeni iz budžeta Grada Lukavca, tačnije od strane građana. Za 2023. godinu iz budžetu Grada izdvojeno je 240.000KM za vijećničke naknade.

Vijećnici su 2010. godine povećali svoje paušele iz komentar “bio nam je mali, pa smo ga povećali” i od tada mjesečno primaju 400KM, a za prisustvo sjednici naknada iznosi 150KM. Ukupno, vijećnik mjesečno inkasira 550KM iz džeba građana Lukavca. Uz ovo, vijećnici znaju biti članovi komisija, a članovi komisija imaju naknade u iznosu od 50KM po dolasku na sastanak.

Mahovkić će opravdano odsustvovati sa sjednica, ali ostaje pitanje koliko je to odgovorno prema biračima kojima se obratio.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ne znam da li je zadovoljan Damir Subašić. Malo mu je ne znam koliko da ima, pa se gura i za vozača u MUP-u TK!!!