Klub vijećnika DF Lukavac: Inicijativa za smanjenje cijene vode nije dobila većinu

1 min. za čitanje

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo saopštenje za javnost Demokratske fronte koje objavljujemo u nastavku bez korekcija:

Na 13. Redovnoj sjednici OV Lukavac Vijećnik Alen Nuhić podnio je inicijativu kojom bi se komunalna usluga “pitka voda”, izmijenila u komunalnu uslugu “tehnička voda”, a samim tim smanjili bi cijenu vode koju građani Lukavca danas plaćaju.

Cilj inicijative jeste da se općina Lukavac i JKP Rad Lukavac prisile na rješavanje problema pitke vode koji je potrebno riješiti u što kraćem mogućem roku, ali na žalost i štetu građana općine Lukavac, inicijativa nije dobila potrebnu većinu, zahvljujući vijećnicima stranke SDA (13), SBiH (3) kao i dva glasa predstavnika manjina.

Ovu inicijativu je potpisalo 14 vijećnika

DF Lukavac

Podijeli ovaj članak
10 komentara
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Zasto Alene Nuhicu otvoreno ne kazete u ovom,saopstenju da ni Nacelnik nije bio za ovu vasu inicijativu cime se svrstao na,stranu vijecnika,SDA prema nagovoru I objasnjenju njegovog Sulje,Brkica Preleta!? A Vi nastavite da podrzavate ovu psihicki nestabilnu osobu koja ce Vas,politicki sahraniti I koja otvoreno po potrebi koalira sa,Strujom kad god je kakav tal u pitanju!! Jestel svjesni da pristajete na njegov kriminal , zasto niko ne objasni pravljenje zgrade na cevabdzinici u skolskoj ulici, ko je I na kakav projekat izdao ikakvu dozvolu? Propali ste ko ljudi totalno dzaba Vam pausali bijedo !!

A sto ne napisaste da je i predsjednik SDPa bio protiv te inicijative. A i ti nuhicuu si nesto prico niko te ziv ne skonta sta hoces.

Ove vijećnike sto su glasali “ZA” treba nasadit’ na slavinu, pa neka cuclaju tu pitko-tehnicko-tehnolosku vodu. Bolje na slavinu nego na karinu.

Inicijativa je cista promocija.
Voda ne moze biti jeftinija a svima je jasno da nije za pice i svi donosimo vodu..ha pisala tehnica ha pitka a nije realno da bude jeftinija

Haj ko je imao 5 iz Matematike nek riješi:
13+3+2-14=31
Da li to i SDPINSIDER vijećnik u OV Lukavac pa SDA ima 13

bio jednom jedan nacelnik pa obeco vodu sa Toplica sto je lukavac imo dok je vlado mrak, neko upali svjetlo voda ode za Tuzlu.nasluso sam se obecanja od vladajucih garnitura da ce rijesiti pitanje pitke vode, bio je projekat za pitku vodu vec ga je SDA stopirala kao i sve ostalo u drzavi BiH od rata do danas.

Kuko je gotov
Smanjenje cijene vode bi povećalo naplatu iste i time donijelo Profit ali SDA za 12 godina ni Vodu nije mogla obezbjediti

SDA paraziti nastavljaju da truju narod i jos to bezobracno naplacuju.

Ti mamlaze bokavicki stvarno imas tezih problema zdravstvenih , stoti Lafinas sad ne rijesi pitanje vode? , Pa ja, ti ono u Bokavicima odes na onu novu roru u po njive pa tamo pijes I nije te briga za vodu u Lukavcu.

Kakvi Bokavici? O cemu ti pricas maloumni bosnjo?