KHK – GIKIL: Hasanhodžić pozvao na ostavke

3 min. za čitanje

Na svom Facebook profilu, Zuhdija Hasanhodžić direktor KHK Lukavac objavio je Zahtjev za ostavkama predsjednika i članove Nadzornog odbora GIKIL-a. Saopštenje objavljujemo iako nije poslano (iz razloga poznatih direktoru Hasanhodžiću) na našu adresu zbog želje da informišemo javnost. U nastavku prenosimo objavu:

ZAHTJEV ZA OSTAVKAMA

Poštovani!

Pozivam Predsjednika Nadzornog odbora Mital Pramod,kao i sve članove da iz moralnih razloga podnesu neopozivu ostavku bez prava da se ikada kandidujete za neku funkciju u GIKIL-u iz sledećih razloga:

  • Pregledavajući materijale za sjednice Skupštine „Global Ispat Koksna Industrija“ (GIKIL) Lukavac došao sam do podatka da je GIKIL u periodu 2011-2015 godina uknjižio negativno poslovanje od nevjerovatnih 117,8 miliona KM što je skoro dostiglo osnovni kapital Društva od 152,12 miliona KM
  • Uzimajući u obzir samo činjenicu da je Nadzorni odbor kojim ste vi Mital i bili na čelu i imenovali i postavljali Generalne direktore društva a slijedom i ostale članove Uprave,napravili štetan ugovor o nabavci uglja sa firmom „STEMCOR“ a osnovom tog lošeg ugovora GIKIL trenutno navedenom „STEMCOR“-u duguje 165 miliona USD
  • Ugovorom koji ste vi Mital sa Upravom GIKIL-a pod komandom vašeg Menadžmenta sklopili ugovor o intelektualnim uslugama ili kako ste to vješto upakovali u (fis menadžere) vi ste Mital odnijeli iz GIKIL-a 10,6 miliona Eura
  • Vi Mital niste iako ste trebali unijeli 45 miliona KM kao osnivački ulog u GIKIL,nego ste pred sudovima pokrenuli tužbe kako vam je KHK DD onemogućila da ne registrujete nekakav papir koji vi zovete korporativna garancije koju ste dali za dug STEMCOR –u e pa nemože ako ste dali garanciju a nije iskorištena za izmirenje duga STEMCOR-u da se prizna kao unos kapitala.
  • Vi Mital svojim malverzacijama sa bosanskim saradnicima koji su pomagali tebi i sebi ste napravili (falsifikovali) Aneks 1,kojim sada zbunjujete i sudove i javnost kako je Mitalu dato vremenski neograničeno pravo da bez da unesete više niti jedan fening upravljate i uništavate GIKIL,u koji je „Koksno Hemijski Kombinat“ DD Lukavac unio u imovinu koja je u tom momentu vrijedila 336 miliona KM.
  • I na kraju Uprava GIKIL-a takođe treba i mora da slijedi Mitala i podnese neopozivu ostavku.

Ako imate imalo morala idite odavde podnesite ostavku i olakšajte sudovima da po ishodu sporova pokušamo mi ovdje pronaći poštenog investitora spasiti išta od GIKIL-a jer ako ostane ovdje „M“ od Mital GIKIL je propala firma.

Unaprijed se zahvaljujem!

ZAKONSKI ZASTUPNIK KHKDD:

(Zuhdija Hasanhodžić) direktor

DOSTAVLJAM:
Mitall 1x
Gikil 1x
Ministarstvo ind.en.i rudarstva 1x
Svim medijima – elektronskom poštom (Saopštenje nije poslano na adresu SodaLIVE.ba portala)

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
6 komentara
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

dase to desava uKOREJI ,znate sta bi bilo—STANI UZAZID iDUMMMMMM.

Tako je Hasanhodjicu, konacno ste pogodili u srz problema Gikila. Domaca banda korumpiranih sa lopovom Mitalom.
Suljicu,Dubravicu, Mitall ako imate imalo morala dajte ostavke..ostavite Gikil d aa spasimo sto se moze spasiti dok noje kasno.

Mital pravi gubitke , ova uprava pravi gubitke , oni tako obezvredjuju i unistavaju vlasnistvo 70% KHK.

Sindikalci, radnici podrzimo KHK i spasimo nasu imovinu. Mi smo proizvodili i prodavali koks i prije Mitala a to cemo raditi i dalje.
Zajedno smo jaci.

Veličina rock legendi je u istrajavanju.
Kada pomisliš da su davno otpjevale svoj posljednji hit,
ponovo eksplodiraju i zaposjednu vrh top-liste…
Bravo, majstore !

Smjena trenutne uprave je jedino ispravno rjesenje. Ova uprava je isla u Smederevo i napravili stetan ugovor o prodaji koksa smederevu po nizim cijenama nego na trzistu. Tako je Gikil za samo par mjeseci napravio gubitak od 20 mil. dolara. A znate li zasto je to tako, jer je Smederevo prodavalo celik u EU ispod trzisnih cijena. Sada EU pokrece tuzbu protiv Sedereva. Zasto je moglo Smederevo prodavati celik tako niskih cijena? Zato sto su dzaba dobijali koks od Gikila. Za tu propast i gubitke zahvalite Suljicu i Ovcini.

Rus.
Koji si ti AT.

Konacno se GSHL I KHK slazu oko jedne stvari, a to je da se smijeni trenutna uprava. To treba uraditi sto prije. I mi radnici znamo da ja ucinjena velika greska sto se postavili Suljic,Fatusic,Aida Akeljic,Dzevad Beganovic i td. Necemo dozvoliti da ljudi koji se uzdizu lazima, neradom, nemoralom, bezobzirnim trosenjem da nas sve uniste kao i fabrike.
Mittal je trazio novu upravu Gikila, KHK isto smatra da trenutna uprava nevalja..pa sta se ceka?? Spasimo se od ovih cirkuzanata i Sultanovih ljudi. Oni namjestaju poslove Sultanu i to svi mi radnici znamo od drobljenja koksa, rad na zeljeznici, namjerno prosijavanje koksa, nagurivanje uglja . Zaposlili su svoje ljude na Azotari i iako fabrika nije u radu te ljude stite pod izgovorom remonta. Nije svacije biti bravar ili varilac. Zato treba skola. Ali uspjesno lazu Gangulija i prave troskove tako sto drze i dalje na odredjeno komsije, rodjake, bratice, i one koji su dali pare da ostanu.