fbpx

JP RAD u aprilu pomaže privrednim subjektima

2 min. za čitanje

Pandemija Korona virusa osim zdravstvenih posljedica, sasvim će sigurno ostaviti i posljedice na ekonomiju u Bosni i Hercegovini.

Privatni sektor na općini Lukavac također će biti značajno oslabljen, a za sada su mnoge djelatnosti prepuštene same sebi, bez konkretnih mjera ili pomoći od strane Općine Lukavac, kao što je učinjeno u Hercegovini.

Obzirom da pomoć u Lukavcu kao i drugim općinama u BiH izostaje, postoje i oni koji su odlučili preuzeti stvar u svoje ruke i olakšati, barem dijelom, tešku ekonomsku situaciju u privredi.

Javno preduzeće “Rad” Lukavac je danas poslalo obavijest svim svojim korisnicima koji su zbog pandemije bili primorani obustaviti svoje djelatnosti, u kojem obavještavaju korisnike da neće izdavati fakture za odvoz komunalnog otpada za naredni mjesec:

-S obzirom da smo kao i uvijek tu zbog Vas, a cijeneći sve nevolje koje su Vas zadesile, želimo da Vas obavijestimo da u mjesecu aprilu 2020.godine nećemo izdavati fakture, bez obzira na to u kojem vremenu ćete početi ponovo raditi. Ukoliko se ove mjere zabrane produže i dalje u 2020.godini, sa Vama ćemo se dogovoriti o fakturisanju usluga odvoza komunalnog otpada, počevši od momenta kada započnete sa radom. – navodi se između ostaloga u pomenutom obavještenju JP Rad Lukavac koje je potpisao direktor Nehrudin Osmić.

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pomaze javno komunalno preduzece,a ne pomaze opcina,to je onda privatno preduzece.svi mediji su tako providni i budala moze skontat na koju stranu naginju

Tu ste zbog njih

Svim uposlenicima koji su se zaposlili u JKP Rad po rodbinskoj vezi dati otkaz.
Pa nije privatna firma sto mu bubnjeva.

Moras samo postovati i cijeniti ime naseg gdina Nacelnika i imas posao.

U opcinskim sluzbama rade krezavi izbacivaci lokalnih kafana bez osnovne skole. Niko da se zapita. Nego svi ih pozdravljaju kad ih vide ono đe si selam brate ovo ono….

Svaka cas za komunalno

Aprilska sala ljudi! Kad su ovi iz RADa ikom izasli u susret…