fbpx

JP Rad Lukavac: Voda nije za piće, nego samo za sanitarne potrebe

1 min. za čitanje

Obavještavamo potrošače da se voda iz gradskog vodovoda Lukavac ne koristi za piće, a zbog povećane količine mangana u istoj. Voda se može koristiti samo za sanitarne potrebe. Pomenuta mjera ostaje na snazi dok ponovna hemijska analiza uzorka vode ne dokaže zdravstvenu ispravnost vode za piće.

Naime, dana 03.08.2017.godine u 11:30 sati putem službenog protokola zaprimljeno je Rješenje Službe za inspekcijske poslove Općine Lukavac broj: 06/4-37-4-1085/17 od 03.08.2017.godine kojim je JP „RAD“ Lukavac obaviješteno da je hemijski nalaz, uzet dana 01.08.2017.godine od strane Zavoda za Javno Zdravstvo TK, pokazao povećanu količinu mangana u vodi za piće. U tom smislu su Rješenjem općinske inspekcije određene naprijed pomenute radnje, a sve dok ponovna analiza ne pokaže hemijsku ispravnost vode za piće.

Napominjemo da je JP „RAD“ Lukavac, kao distributer aktom broj: 02-10-1976/17 od 02.08.2017.godine, obavijestio GIKIL d.o.o. Lukavac, kao proizvođača pitke vode, o povećanoj količini mangana u vodi za piće i zatražio poduzimanje potrebnih radnji kako bi se količina mangana u vodi svela u dozvoljene granice..

S poštovanjem,

Podijeli ovaj članak
9 komentara
Subscribe
Notify of
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pa zar je gradska voda u Lukavcu ikad bila za pice?

5 litara vode za piće gospodo je 1 KM ili jedan kubik 200 KM da nje bude kakva god da je za sanitarije dobroj a daj tehnički isptavna puna kapa i da je ima za ove pare

Koksara je proizvodjac pitke vode. Koksara? Taj genocidni logor smrti koji Lukavcane truje kao Nacisti Jevreje prije 70 godina. Koji nivo mentalnog defekta je bio u vladama FBiH, Kantona, i Opstine kad su trovacima iz Koksare uz fabriku poklonili i stanicu za preciscavanje vode i prodaje iste stanovnistvu. Mislim da su i iz Cernobila ljubomorni na nase trovace.

će doći račun za pitku vodu, zato što u jp radu nemaju obračuna za prljavu vodu ili kako god da je nazovu, npr. voda sa dodatkom mangana

Naravno da ce doci racun za pitku, jer su nase genijalne vlasti napravile lanace prodaje vode JP Spreca>GIKIL>RAD>Grad Lukavac i svako uzima svoj dio para a krajnji racun se dostavlja nama.

a jel se i dalje naplacuje kao pitka ?

Čuj sad odjednom nije za piće, otkud To, nije za ****e možda?

Predlažem da lafinaš ode i održi tom manganu predavanje i da kaže da se lijepo makne iz lukavačke vode ako neće ima SIPA da mu se na leđa natovari pa da vidiš jadna mu majka. Naš vrli načetnik komunjara dva puta citiran od ljudi iz nauke sigurno ima rješenje za sve moguće pa i nemoguće, on je nepobjedivi provjetrivač rudarskih kopova, ekolog, pravnik, zatezač sajle, pedalator i tribun. Kako je moguće da jedna ovakva gromada ne može izaći u kraj sa tim manganom ma dajte molim Vas.

Sreca pa dodje obavjestenje. Nijesmo znali….