fbpx

JP “Rad” Lukavac: Termin odvoza krupnog otpada

3 min. za čitanje

JP “Rad” Lukavac priprema se za sprovođenje aktivnosti odvoza krupnog otpada na području Grada Lukavac, u skladu sa važećim zakonskim odredbama. Također, nakon mnogih upita građana iz prigradskih mjesnih zajednica, JP “Rad” Lukavac, od naredne godine, planira uspostaviti redovne termine za organizovani odvoz krupnog otpada i iz ovih područja, s ciljem poboljšanja usluge za sve građane.

Uslovi da otpad bude odvezen je da se poštuju propisi koji jasno definišu šta spada u ovu kategoriju.

U skladu da Odlukom o komunalnom redu na području Grada Lukavac, JP “Rad” će, i ove godine, u periodu od 13.11. do 17.11. izvršiti odvoz krupnog otpada sa područja MZ Lukavac Grad. U Krupni otpad spadaju otpadni dijelovi namještaja, bijele tehnike, sanitarni uređaji i slično; znači otpad koji se, po svojoj veličini i postanku, ne može odložiti u posude za kućno smeće“, rekla je Azra Aganović, rukovodilac Odjela za prikupljanje i odvoza otpada i održavanje higijene grada.

JP “Rad” Lukavac moli građane da se pridržavaju utvrđenog termina i da svoj krupni otpad odlože kako je i propisano.

Za objekte individualnog stanovanja, određeni su i uobičajeni punktovi, odnosno lokacije za sakupljanje krupnog otpada, tako je za ulicu “Slatine” prostor za odlaganje otpada prostor kod bazena, ulica “Milerova” preko puta vile i ulica “Kulina bana” je prostor bivše pijace“, naglasila je Aganović.

Još jednom iz JP “Rad” ponavljaju da u krupni otpad ne spada šljaka, otpadni građevinski materijal, tavansko smeće, otpad sa javnih površina te da se navedeni odvozi na zahtjev i o trošku vlasnika.

U obaveze komunalnog preduzeća spada i odvoz krupnog smeća iz prigradskih mjesnih zajednica a, kako do sada nije bila praksa da se to vrši organizovano nego individualno, odnosno isključivo na poziv i zahtjev korisnika, JP “Rad” Lukavac tvrdi da će nastojati da već od naredne godine napravi termine odvoza i ogranizuje odvoz otpada i na tim mjestima, u skladu sa Odlukom o komunalnom redu.

Od 01.11.2023. pa sve do kraja ložne sezone (30.04.2024.godine) Javno preduzeće za komunalne i zanatske usluge „RAD“  d.o.o. Lukavac isključivo će vršiti odvoz pepela od sagorijevanja ogrjevnog materijala koji je propisno upakovan od strane građana.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments