fbpx

JP RAD: Inspekciji smo uputili prijavu zbog velike količine smeća na zelenim površinama

1 min. za čitanje

Iz JP RAD Lukavac dobili smo saopštenje koje prenosimo u nastavku:

U proteklom periodu zabilježili smo velike količine smeća i otpada, pa čak i mini/divlje deponije na lokacijama oko tržnice u Lukavcu u ulicama Partizanski put, Radnička, kao i parka i spomenika Macan Marija, a koje nastaju kao posljedica nezakonitog djelovanja.

S tim u vezi smo se obratili zahtjevom Policijskoj upravi Lukavac i Službi za inspekcijske poslove da poduzmu aktivnosti kako bi se spriječila nelegalna trgovina i rad neregistrovanih trgovaca na pijaci u Lukavcu.

Posebno ističemo da se bliži Dan Općine Lukavac prilikom kojeg obilježavanja je i aktivnost polaganja cvijeća na spomen obilježju Macan Marija, te se ograđujemo od bilo kakvih neprijatnih scena, komentara ili odgovornosti, obzirom da čišćenje i uklanjanje navedenih deponija (posebno što nastaju na način i iz razloga naprijed opisanih), prelazi okvire redovnih aktivnosti na održavanju čistoće javnih površina iz nadležnosti J.P. ”RAD” d.o.o. Lukavac.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
9 komentara
Subscribe
Notify of
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kontejneri za smece su u nadleznosti RAD-a a ipak su pretrpani smecem jer nece da plati gorivo. I jos je kod svakog kontejnera prolivena velika kolicina tecnog otpada iz kamiona za odvoz smeca i to se susi na ovako visokim temperaturama i smrdi cijeli grad.

Evo prije 5 minuta u centru Lukavca na Bremen placu je staru nenu ujeo ulični pas.
Aferim Načelniče, aferim opštinski vijecnici , aferim mediji koji prešućujete ovaj problem – ko je slijedeća žrtva ovih ulićnih parazita???

Rad slozio inspekciji prijavu???????

ako je to po pravilniku svaka čast, tako i treba,
samo mi nije jasno zašto RAD JP ne odrađuje svoju uslugu kako treba, nevezano za komunalnu inspekciju isl.
u R.E.Muminhodžica kod sportskog poligona je 7 kontejnera u koji odlažu smeće stanovnici iz minimalno 7 ulaza (7 ulaza x 6 spratova prosjek x 4 stana prosjek = 168 stanova) + svi mogući i nemogući “usputni” koji autima dovlače i istovaraju tu smeće jer im je zgodno, ima dosta prostora za parkirat, pa poslije istovarenog smeća onda usput odu i na kaficu na trgu, jer je to najblizi parking.
Ponedjeljkom, srijedom i petkom se sa te lokacije odvlači smeće.
Petkom ujutro kad isprazne, kontejneri us OK do subote ujutro – i tad su već puni, a onda čitava subota i nedjelja prođe a smeće se baca pored kontejnera jer u njima nema više mjesta i onda tamo nastane deponija (napominjem poreg sportskog poligona na kojem se igraju mala djeca).
i tako godinama, a oni (JP RAD) nisu sposobni promjenit nešto u svojoj glavi i načinu rada, pa “možda” smeće odvlačit svaki dan ako treba,
a ne slati prijave inspekciji i “prat’ ruke” za svoj nerad.

Zar jos niste odselili iz Lukavca. Sta cekate? Da zavlada kuga ili sta????

Gdje god imas rome,tu je i smece.

Zabranjeno bacanje smeca !
“Nacelnik”

Smeće zabranjuje bacanje smeće…
Biti knadidat za predsjednika SDP BH pa preko noći ući u SDA šta je nego…

Ne radite svoj posao zato prebacujete lopticu na inspekciju i policiju. Cisti bezobrazluk. Imate pravnike koji salju obavjestenja i takve gluposti.