Javni oglas za upis građana u evidenciju civilne zaštite općine Lukavac

1 min. za čitanje

U cilju izgradnje sistema zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća koji će funkcionisati na cijelom području općine Lukavac, planirano je formiranje specijalizovanih jedinica civilne zaštite, a što je u skladu sa zakonskim propisima.

 S tim u vezi, pozivaju se građani općine Lukavac starosne dobi od 18 do 60 godina (muškarci), odnosno od 18 do 55 godina (žene), koji žele da budu angažovani u specijalizovanim jedinicama civilne zaštite, da se dobrovoljno prijave u evidenciju civilne zaštite.

Zainteresovani građani mogu realizovati svoju prijavu svakim radnim danom u prostorijama Službe civilne zaštite (zgrada općine Lukavac, soba broj: 30) ili upotrebom elektronskog obrasca koji možete ispuniti i proslijediti na e-mail adresu: sluzba-cz@lukavac.ba

Sve dodatne informacije o ovom Javnom oglasu građani mogu dobiti na telefon broj 121.

Napomena:

Služba civilne zaštite općine Lukavac je dužna je da lične podatke o obveznicima civilne zaštite vodi i čuva u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka („Službeni glasnik BiH“, broj49/06).

Tekst javnog poziva kao i prijavni obrazac možete preuzeti na sljedećim linkovima:

Javni oglas za evidenciju civilne zaštite

Obrazac za evidenciju civilne zaštite

Podijeli ovaj članak
6 komentara
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Da je rezervni sastav jna ili rezervni sastav milicije pa i nekako. Ovako…..mama ponesi ono moje….

Ovo je još jedna od gluposti lafinaša Delića.Prvo treba opremit Vatrogasce i stvoriti im uslove i opremu kakvu treba da ima Lukavac.A možda načelnik nezna da nema više dobrovoljnih radnih akcija dok on bere dvije plate, a od nas očekuje da radimo džaba, a on da se slika pored nas.Jel to projekat zapošljavanja mladih Lukavčana.Bravo majstore za prodavanje magle.

Mujo, čuj gluposti. Po svim zakonima ne može imati dvije plate. Može jednu platu primati a ostalo raditi volonterski za džaba.

Ako je u planu Civilne Zastite srusiti fabrike smrti koje svakodnevno ubijaju Lukavcane odmah cu se prijaviti.

Dzeko, dobar si..

Pored plate postoji Ugovor o djelu kao dodatni prihod koji se može ostvariti,za predavanje na fakultetu.(A volontiranje je priča za malu djecu).Možda nam i savjetnik Čačković prima penziju u Tuzli, a volontira u općini Lukavac “nako džaba”,da ubije penzionersku dosadu i pomogne načelniku Deliću i grđanima općine Lukavac.