fbpx

Izborno povjereništvo BiH odbilo izdati saglasnost na imenovanje Edise Suljić

1 min. za čitanje

Na 79. sjednici Središnjeg izbornog povjereništva Bosne i Hercegovine održanoj 9. decembta raspravljalo se o prijedlogu OV Lukavac za imenovanje novih članova Opštinske izborne komisije u Lukavcu.

Prilikom provjere nacionalnog izjašnjenja, došlo je do promjene u izjašnjavanju i Izborno povjereništvo je odbilo izdati saglasnost na imenovanje Edise Suljić za članicu Opštinske izborne komisije Lukavac.

Izborna komisija će uputiti zahtjev Opštinskom vijeću da izvrši imenovanje u skladu sa odredbama Izbornog zakona.

Podsjećamo,15. septembra 2021. godine OV Lukavac imenovalo je na mandat od 7 godina 4 člana Izborne komisije koju su sačinjavali Izeta Bajrić, Edisa Suljić, Mario Tunjić i Samir Subašić.

Tada se Edisa Suljić izjasnila kao Hrvatica što je izazvalo niz komentara u javnosti.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Elizabeta Tunjic

Nije to u redu. CIK nije imao u vidu da članovi i glavešine BH Socijaldemokrata imaju tzv. “plivajući” nacionalni identitet. Ni oni sami ne znaju koje su nacionalnosti dok se glavešina ne oglasi, ovisno o prilici i potrebi. Kad je on Bosanac – i oni su, kad u Hrvatima na proklanjanju džamije kaže da pripada većinskom (bošnjačkom) narodu – i njima ljiljan zamiriše, kad kaže da je najveći Ciganin, oni odma krenu brat željezo, kad on založi meze na Ozrenu – i oni vježbaju sa tri prsta. Kad tranzistor može biti i na struju i na baterije, što oni ne bi magli biti itamivam nacionalnosti. PRAVDA ZA SD BIH !!!