fbpx

Utvrđeni rezultati Lokalnih izbora: SD, SDA, SDP, PDA, DF, SBiH i SBB čine OV Lukavac

1 min. za čitanje

Centralna izborna komisija BiH (CIK)  je na današnjoj hitnoj  sjednici donijela Odluku o utvrđivanju i objavlјivanju rezultata Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2020. godine.

Prema konačnim rezultatima, najviše mandata (10) osvojile su Socijaldemokrate BiH, devet mandata osvojila je SDA, dok su SDP i PDA osvojili tri mandata, Demokratska fronta dva, a po jedan su svojile Stranka za BiH i SBB.

Dani 6., 7. i 8. decembra su tri dana za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića.

U skladu sa članom 6.9 stav (1) i (2) Izbornog zakona BiH protiv Odluke  o utvrđivanju i objavlјivanju rezultata Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2020. godine može se putem Centralne izborne komisije BiH podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH  u roku od dva dana od dana objave odluke na web stranici Centralne izborne komisije BiH.

Zahtjevi za ponovno brojanje glasačkih listića, prigovori na objavljene rezultate i žalbe na Odluku o utvrđivanju i objavlјivanju rezultata Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2020. godine se dostavljaju isključivo putem fax aparata na broj 033/251-329, elektronskom poštom na e-mail adresu zzov@izbori.ba ili lično u sjedište Centralne izborne komisije BiH (Sarajevo, ul. Danijela Ozme 7).

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments