IMEL predstavio rješenje za bolji i uspješniji rad opštinskih službi

3 min. za čitanje

DSC_8791

U hotelu Blanca na planini Vlašić, danas je održana konferencija “eUprava – savremena javna uprava” u organizaciji kompanije IMEL d.o.o. – Kaspersky zlatnog partnera.

DSC_8681

Prezentaciju je pred više od 50 prisutnih učesnika, načelnika Općina iz Bosne i Hercegovine u ime organizatora otvorila Amra Brkić, marketing menadžer kompanije IMEL.

Gospođa Brkić je prisutnim gostima predstavila software-sko rješenje eUprava kao savremenu tehnologiju za organe javne uprave koje pomaže u stvaranju efikasnije, ekonomičnije i transparentnije općine/grada što i jeste zajednički cilj.

eUprava omogućava izgradnju elektronske baze podataka i pruža određene usluge putem interneta. Servisi koje eUprava pruža su kupovina dokumenata, on-line plaćanje, elektronsko vijeće, registraciju dijaspore što za cilj ima transparentniju interakciju izmedu općina i građana, općina i kompanija i samih općinskih službi. Na današnjom konferenciji, svoja pozitivna iskustva su podijelili predstavnici Općina iz Bosne i Hercegovine koje su implementirale eUpravu kako bi poboljšale učinkovitost, smanjile troškove i osnažile rad javnih službi.

DSC_8718

Prusutnima se obratio i Izudin Čeliković, glavni konsultant kompanije IMEL koja na tržištu Bosne i Hercegovine uspješno posluje 23 godine i jedan je od lidera u implementaciji softverskih i sigurnosnih rješenja. Danas ova renomirana IT kompanija upošljava 40. visokostručnih i visokospecijalizovanih osoba u stalnom radnom odnosu i mnoštvo vanjskih saradnika te je svijetli primjer da se i domaće firme uz puno truda i edukacije mogu zadržati, opstati u vremenima kakvo je današnje, te svoje proizvode i usluge plasirati van okvira Bosne i Hercegovine.

U nastavku su se prisutnim obratio Omar Kudović, predstavnik kompanije Microsoft za Bosnu i Hercegovinu koji je ukazao na prednosti u poslovanju korištenjem Office 365 i Microsoft Azure servisa.

DSC_8727

Prisutnima se obratio i Dragan Davidović, predstavnik kompanije Kaspersky LAB vodećeg globalnog rješenja za zaštitu informacionih sistema.

Prisutnima je prezentirao najveće sigurnosne prijetnje u sferi IT-a koje se dešavaju u okruženju te kao lider zaštite predstavio aspekte sigurnosti koji mogu biti efikasne i učinkovite u djelovanju i prevenciji protiv nestanka provjerljivih informacija. Primjeri i prezentacije koje su prikazane na današnjoj konferenciji prisutne su uvjerile da je korištenje Kaseprsky rješenja pravi izbor za sprečavanje enorminih šteta koje mogu nastati u poslovanju.

DSC_8779

Na kraju prezentacije učesnicima su podijeljeni prigodni pokloni, organizovan ručak i druženje.

Više informacija o rješenjima kompanije IMEL možete pronaći na stranici www.imel.ba, e-mail info@imel.ba ili putem telefona: (035) 550 100

 

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments